JEREMIĆEVI NARODNJACI PUCAJU PO ŠAVOVIMA: Aleksić sprema klopku za Vuka

Autor:

Vesti

06.09.2022

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik NS hoće da preuzme stranku, a novosti je želeo da saopšti na konferenciji, dok je Vuk u poslednjem momentu sprečio puč.

JEREMIĆEVI NARODNJACI PUCAJU PO ŠAVOVIMA: Aleksić sprema klopku za Vuka

Foto: ST/V. LUKIĆ/N. PANČIĆ

U Narodnoj stranci, na čijem je čelu Vuk Jeremić, sprema se puč, saznaje Srpski telegraf. Miroslav Aleksić, potpredsednik NS, hoće da preuzme kormilo stranke, a svoj naum je, zajedno s nekolicinom najbližih saradnika, pokušao juče da sprovede, ali ih je Jeremić prozreo i sprečio. Naime, Aleksić je, priča za naš list izvor iz vrha NS, hteo juče na konferenciji za medije u Skupštini Srbije da obelodani da je on sada lider NS i da će tako delovati i u parlamentu.

Jeremić je saznao za ovaj plan, hteo je da dođe u Skupštinu i spreči najcrnji scenario, ali nije dobio odobrenje, pa je brže-bolje pozvao Aleksića i predložio mu sastanak, sve kako bi sprečio da pukne bruka. Konferencija, za koju su najave ranije poslali, održana je u sedištu stranke, tema je bila Kosovo, pa je na prvi pogled sve izgledalo regularno. Međutim, ovo je, dodaje naš izvor, zatišje pred buru.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Miroslav Aleksić

- Vuk je čovek koji misli da je najpametniji, najlepši, najobrazovaniji, stalno sebe gura u prvi plan, kao da samo on čini stranku, i to već izvesno vreme smeta Aleksiću. Sve se u stranci svelo na Vukovu samovolju, sve je kako on smatra da treba iako je često znao da vuče problematične poteze u prošlosti. Kad god je nešto pipavo, uvek je Miki isturen, on se bori s tim, njega svi napadaju i smatra, kao i grupa funkcionera oko njega, da on treba da bude lider stranke. Svestan je da Jeremić nikad ne bi dozvolio da neko drugi vodi NS, pa je rešio da je "preuzme", odnosno, bukvalno, da izvede puč i stavi šefa pred svršen čin - kaže izvor našeg lista iz NS.


Plan je bio, dodaje, da Miroslav Aleksić juče u parlamentu, na konferenciji, saopšti da je on sada na čelu stranke, okružen stranačkim kolegama, što je trebalo da bude poruka da su najvažniji u NS uz njega.

- Međutim, Vuk je saznao za to, pozvao Aleksića i predložio da probaju da nađu nekakvo rešenje. Pao je dogovor da se o ovoj temi razgovara u narednim danima. Da ne bi bilo sumnjivo kako to zakazuju, pa iznenada otkazuju konferenciju, promenili su najavu da je konferencija u sedištu stranke i onda su se tamo obratili medijima na temu Kosova - ističe izvor Srpskog telegrafa.

To što je Vuk Jeremić (za sada) uspešno izbegao metak, ne znači da nije svestan nadolazeće opasnosti.

- Vuk zna da je vatru ugasio trenutno i da će morati da se obračuna s "neposlušnima", uključujući i najpopularnijeg čoveka stranke, Mikija - ističe naš izvor.

Aleksić pak u razgovoru za Srpski telegraf tvrdi da je istina drugačija.

- Saznanja vam nisu tačna, imali smo zajedničku konferenciju u stranci na kojoj smo predstavili rezoluciju o KiM, a u Skupštini je otkazana jer nisu dozvolili gospodinu Jeremiću da se obrati novinarima zajedno s poslaničkom grupom Narodne stranke - rekao je Aleksić.


Svi haosi unutar NS


- Otišli im najistaknutiji članovi zbog neslaganja s Jeremićem.

- Ponoša, njihovog člana, za predsedničkog kandidata predložila druga stranka - SSP, a ne oni

- Posle izbora Ponoš napustio NS.

- Otkriveno da je Jeremić trošio basnoslovne sume novca na luksuzan život

- Aleksić je najpopularniji član NS, ali je stranka odbila da ga promoviše za predsedničkog kandidata, što je izazvalo potrese u stranci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading