PROFESOR OPLEO PO LAŽNIM PATRIOTAMA: Srbija NIJE priznala tzv. Kosovo, priča je ISKONSTRUISANA (VIDEO)

Autor:

Vesti

29.08.2022

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor Milanović prema ovoj temi ima jasan stav.

PROFESOR OPLEO PO LAŽNIM PATRIOTAMA: Srbija NIJE priznala tzv. Kosovo, priča je ISKONSTRUISANA (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter

Profesor međunarodnog prava na Univerzitetu u Redingu Marko Milanović izjavio je da Srbija nije priznala tzv. Kosovo sporazumom o tablicama i ličnim dokumentima.

- To nije priznanje (tzv.) Republike Kosovo. Dakle, priznanje (tzv.) Republike Kosovo može da se izvrši samo jednim poprilično formalnim aktom, a to je da zvaničnici Republike Srbije izjave: “Mi priznajemo (tzv.) Kosovo” ili tako što će Srbija izvršiti nešto što zapravo samo radi sa drugim državama, npr. imenovati ambasadora na (tzv.) Kosovu. Nikada se u istoriji međunarodnih odnosa i međunarodnog prava nije desilo da jedna država prizna drugu preko registarskih tablica ili ličnih karata. Shvatate me? – rekao je on i dodao:

-  Cela opsesija koja postoji u ovoj zemlji oko ovih pitanja koja se zapravo svodi na to da li ćemo mi nehotice da priznamo (tzv.) Kosovo je u stvari besmislena i proizvedena. Nikada nijedna država nije priznala drugu preko registarskih tablica. Cela ova priča je iskonstruisana. Srbija nije priznala (tzv.) Kosovo, kako međunarodno pravo posmatra priznanje, samim tim što je omogućila državljanima (tzv.) Kosova, na šta se obavezala još 2011. godine, da ulaze u Srbiju samo sa ličnom kartom. Ponavljam, nikada u u istoriji međunarodnih odnosa i međunarodnog prava nije desilo da jedna država prizna drugu putem registarskih tablica – podvukao je Milanović.

On je ovim nedvosmislenim stavom praktično poručio lidru Narodne stranke Vuku Jeremiću i ostalim lažnim patriotama koji tvrde da je sporazumom o tablicama i ličnim dokumentima predsednik Srbije Aleksandar Vučić  zapravo priznao tzv. Kosovo, da to nije istina i da Srbija nije priznala lažnu državu.

Podsetimo, sramne tvrdnje Vuka Jeremića komentarisao je i predsednik Vučić.

Republika

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Aleksandar Vučić o izjavama Vuka Jeremića

- Ne mogu da komentarišem tog čoveka. Takve glavobolje je zadao svojoj zemlji 2010. i 2011. Neću da koristim argumente koje svi znaju u Srbiji, meni to nije potrebno, Nama je potrebno da budemo ujedinjeni i da probamo braniti ono što su oni potpisali – istakao je predsednik i dodao:

- Osim što ja verujem da je ovaj dogovor odlična stvar za nas i nikada nisam krio ništa od svog naroda. Albanci danas insistiraju na sprovođenju sporazuma iz 2011. i mislim da su ljudi time sve razumeli i da im je sve jasno. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading