VUČIĆ ODBRUSIO LICEMERIMA: Kako narodu da objasnim sankcije Rusiji, a nismo ih uveli Sloveniji? (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

03.09.2022

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je samo dvoje građana prihvatilo da promeni tablice.

VUČIĆ ODBRUSIO LICEMERIMA: Kako narodu da objasnim sankcije Rusiji, a nismo ih uveli Sloveniji? (VIDEO)

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Vučić se sastao sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom, u okviru priprema za predstojeći samit Brdo-Brioni.

Posle sastanka Vučić i Pahor su se obratili medijima, a šef srpske države je upitan o registarskim oznakama i promeni tablica za Srbe na Kosovu.

- Što se tiče razgovora sa Prištinom, problemi tek predstoje oko tablica, mnogo drugih problema oko formiranja ZSO, biće problema. A oko sankcija - zanimljivo mi je kako svi žele da se Srbija pridružuje sankcijama. Još nad niko nije obavestio da smo pred članstvom u EU, a ne znam da li planiraju da nas obaveste. Stavite se u našu poziciju - rekao je predsednik Srbije i dodao:

- Kako da objasnim narodu da uvodimo sankcije protiv Rusije a ne protiv Slovenije? Rusija nije prekršila teritorijalni integritet Srbije, a Slovenija jeste. Kako to da objasnim? Molim vas da dobro razmislite šta je realno, a mi i dalje imamo velika neslaganja po pitanju statusa Kosova, a imamo nedvosmisleno pravo po pitanju međunarodnog prava, kao i rezolucija UN. Imaćemo problema, ali se nadam da ćemo uz podršku, između ostalog i Boruta Pahora, da ih prevazilazimo - zaključio je Vučić.

Na pitanje koliko je građana na severu KiM promenilo registarske tablice, Vučić je odgovorio:

- Jutros u 9 sati sam dobio informaciju da je dvoje građana prihvatilo da promeni tablice, tako da im dobro ide. Očigledno svi čekaju u redu da podrže te Kurtijeve ideje, možda ja grešim, možda on poznaje bolje naš narod nego ja - poručio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading