POTVRĐENE VUČIĆEVE REČI: Berzanska cena struje ide u nebo!

Autor:

Vesti

25.08.2022

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Berzanska cena struje mogla bi da dostigne i neverovatnih 734,06 evra po megavat satu, čime bi se ostvarile crne prognoze predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je na u obraćanju posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke najavio da Srbiju čeka težak period kada je energetika u pitanju.

POTVRĐENE VUČIĆEVE REČI: Berzanska cena struje ide u nebo!

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Iako je prema podacima sa berzi jasno da će struja električne energije otići u nebo, cena po kojoj EPS struju prodaje građanima i dalje je 40 evra po megavat satu, što je samo još jedan od dokaza da država čini sve što je u njenoj moći da se kriza ne prelije i na stanovništvo.

Republika

Foto: printscreen

 

 

Upravo o ovoj temi govorio je i šef države, nakon sednice naprednjaka na kojoj su razmatrane teme o vitalnog značaja za društvo i državu.

- Mi plaćamo danas kao građani struju 41 evro po megavat satu, a košta nas kad uvozimo 630 evra, to nije normalno i nemoguće je izdržati. Zato je važno da imamo vladu ozbiljnih, odgovornih i posvećenih ljudi koji hoće da se bore za svoju zemlju. I u ovim tesksim okolnostima kada morate da trpite neistine i direktne napade na naše stanovništvom na KiM, da biste sačuvali mir i stabilnost i obezbedite, ali i sigurnu zimu i jesen, pošto mnogima ni leto nije sigurnov - rekao je između ostalog i Vučić.

Republika

Foto: printscreen

 

 

Vučić je podsetio i da su najveće evropske države najavile restrikcije zbog rasta cena struje i najavio da će se državni vrh na dnevnom novou boriti da se taj scenario u Srbiji izbegne.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading