Vaš posao je da obezbedite da ova banda ne prelazi Ibar: Žestoka poruka predsednika Srbije upućena NATO!

Autor:

Vesti

21.08.2022

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je direktnu poruku NATO paktu.

Vaš posao je da obezbedite da ova banda ne prelazi Ibar: Žestoka poruka predsednika Srbije upućena NATO!

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

Obraćajući se građanima nakon sastanka sa Srbima sa KiM, Vučić je rekao da posao NATO pakta nije da brine o barikadama, već da zaštiti Srbe od upada kosovske policije.

- Vaš posao je da obezbedite da ova banda ne prelazi Ibar. Samo poštujte sporazume koje ste sami potpisali. Tamo su da vode računa o divljanju albanske policije, a ne da čuvaju Srbe od Srba - naveo je Vučić.

- Srbi nisu blesavi i znaju šta je NATO, i već su stradali od NATO i ne pada im na pamet da se to ponovo događa. Želim da vas obavestim da je pojačana svaka vrsta obaveštajne aktivnosti na severu KiM, da je naš tim od Lajčaka tražio da se krene u sprovođenje ZSO. Želimo da vas obavestimo da smo na vreme obavestili lica koje su na spisku za likvidaciju prištinskog režima koje su i pojedine spoljne službe odobrile, a pojedine strane službe odobrile ćutanjem ili klimanjem glavom - dodao je predsednik Srbije.

- Sastanak sa Srbima bio je kratak i operativan, pređen je Rubikon, danas znamo da čak i da se nekim čudom dogodi kompromis, biće problem 31. oktobra, i to da rešimo biće novi problem, problemi za Srbe neće prestati, Priština jedino želi da ukine srpsku državu, rekao je Vučić.

- Srbi sa KIM podržali su rukovodstvo Srbije da na svaki način, u narednih deset dana tragamo za kompromisnim rešenjem, postavili su nam ‘crvene linije’ o kojima ne želim da govorim, tražili su garancije da neće doživeti ono što je doživeo srpski narod na drugim delovima Jugoslavije i dobili su moje garancije za to. Nećemo dozvoliti pogrom i proterivanje srpskog naroda. Ako se ne prekine sa progonom, u narednih mesec dana doći će do napuštanja institucija, do kraja septembra svi, i policajci i sudije napustiće institucije - podvukao je Vučić.

Protivnici Kadirova na KiM

Predsednik ej rekao i da je početkom avgusta na severu Kosova zabeleženo prisustvo grupe Čečena, protivnika čečenskog lidera Ramzana Kadirova, koji su regrutovali plaćenike za učešće u sukobu na strani Ukrajine.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading