PALE MASKE: Veličaju Kurtija samo da bi naneli štetu Srbiji

Autor: Republika

Vesti

23.08.2022

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ponoš, Ivanović, Trajkovićeva samo deo ekipe koja preko Šolakovih medija slabe poziciju države u pregovorima s Prištinom

PALE MASKE: Veličaju Kurtija samo da bi naneli štetu Srbiji

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Vučić, Aljbin Kurti

Samo neka bude loše Srbiji i po njenog predsednika Aleksandra Vučića, pa makar zbog tog cilja hvalili i Aljbina Kurtija, premijera takozvane države Kosovo.

Maske su pale i jasno je kome je važnije da oslabi poziciju države, da sruši napore da se iznađe kompromisno rešenje na Kosovu i Metohiji, gde je situacija na ivici novog sukoba usled političkog nasilništva tzv. kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

Među onima koji su spremni da hvale Kurtijevu politiku nauštrb naše države našao se opozicioni lider Zdravko Ponoš, voditelj Ivan Ivanović, aktivistkinja s KiM Rada Trajković, članovi NS Vuka Jeremića, eksministri... I sve to uz svesrdnu medijsku podršku glasila koja posluju u okviru "Junajted medije" Dragana Šolaka (pogledajte okvire).

Foto: Youtube/ATV

Aljbin Kurti

PRAVE NAMERE

Plasiraju se laži, obmane, zamene teza, po matrici "obraz kao đon", neki pokazuju neverovatnu veštinu da za tili čas promene stavove... Sve u korist štete sopstvene države. Najnovije je njihovo horsko "smatranje" da predsednik Vučić treba da podnese ostavku (pogledajte okvir).

Ogroman novac, tvrdi za Srpski telegraf marketinški stručnjak Nebojša Krstić, troši se za veličanje Kurtija i istovremenu diskreditaciju i dehumanizaciju Vučića na bilo koju temu:

- Kurtijeva peta kolona je snažna ne toliko po nabrojanim imenima već po broju medija koji rade u Srbiji, a koji lobistički rade za Kurtija, sakrivajući svaku njegovu pretnju i nasilnički potez i pretvarajući ga u "intelektualca", "demokratu" i "borca protiv kriminala".

NI PRVI NI POSLEDNJI

I Dragoslav Bokan, predsednik Instituta za nacionalnu strategiju, smatra da u Srbiji deluje uticajna grupa pojedinaca koji rade protiv sopstvenog naroda u sopstvenoj državi.

- Nisu oni ni prvi ni zadnji, kao takvi. To je jaka unutrašnja sila, ta peta kolona ili kako god ih nazivali, s više ili manje humpra-kurtićima, paradom ponoša... Njihov zadatak je saplitanje naših nogu da se spasemo neprijatelja i nađemo mirnu luku.

Važno je zato, zaključuje on za Srpski telegraf, da narod shvati ko su oni i ne dozvoli da bude prevaren uprkos snažnoj medijskoj podršci.

Ponošu Srbija kriva i za rat u Ukrajini

Zdravko Ponoš, nekadašnji načelnik Generalštaba VS, kandidat Ujedinjenih na proteklim predsedničkim izborima i lider pokreta Srbija centar, praktično je osumnjičio Srbiju kao krivca za ratnu krizu na KiM.

Foto: ATA Images

Zdravko Ponoš

Ocenio je i da je mogućnost oružanog sukoba na KiM "veoma mala", ali da je neophodan "oprez od incidenta", od kojih bi situacija ipak mogla da eskalira. (?!) Nije mu prvi put. Ponoš, podsetimo, tri dana pred početak rata u Ukrajini govorio je da nema ništa od tog sukoba i optuživao predsednika Vučića da dramatizuje i pravi predstavu za domaću javnost?!

Ivanovićevo jato cipala

Voditelj Ivan Ivanović naveo je u "Pismu iz Rovinja", objavljenom u nedeljniku NIN, da "Vučić nikad neće razumeti kako je kada skočite u vodu i rasterate jato cipala, to je izvan nivoa koji Vučić može da razume"... Ivanovićevo "Pismo" o brčkanju u Hrvatskoj pušteno je u trenutku kada se Srbija suočavala s Kurtijevim pokušajima da u Briselu sruši dijalog i uspostavi sumanuta pravila i zakone za Srbe.

Foto: Instagram.com/veceivan

Ivan Ivanović

- On je potpuno u pravu, ja nisam na tom nivou, za njega je svetinja jato cipala, za mene Jasenovac. U pravu je, nismo na istom nivou, nikakav problem s tim nemam - prokomentarisao je predsednik Vučić.

Radina promena ploče

Predsednica Evropskog pokreta Srba s KiM Rada Trajković u roku od samo šest sedmica iznela je dva potpuno različita mišljenja na istu temu, zbog čega su usledili komentari da menja ploču kako to nalažu mentori sa zapada i(li) prijatelji iz Prištine.

Foto: youtube.com/Na drugi pogled

Rada Trajković

Ona je, naime, pričala kako je Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste, produkt Vučića i kako mu je predsednik podario apsolutnu vlast, a nedavno je napravila zaokret. Poručila je da je Radoičić samo maskota, a da Vučić gura u destabilizaciju Srbe na KiM, te da se o podeli imovine na Kosovu odavno dogovorio s bivšom nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Obradović i Bogdanović istom glavom misle

Urednik u listu Danas Vukašin Obradović ocenio je juče u Novom danu na TV N1 da bi predsednik Vučić nakon neuspeha pregovora u Briselu trebalo da podnese ostavku jer se dijalog nakon 10 godina našao u ćorsokaku, pa zato Vučić, tvrdi on, kao odgovoran političar, treba da snosi odgovornost. Izjavu su, po ustaljenoj formuli, na udarnim pozicijama odreda prenela Šolakova glasila.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović, Youtube

Vukašin Obradović i Ivan Ivanović

Simptomatično je da se u istom danu oglasio dosad pasivizirani eksministar za KiM iz redova nekadašnjeg DS Goran Bogdanović i to baš, gle čuda, u intervju za list Nova, takođe Šolakov, pod naslovom "Sateran u ćošak, Vučić treba da podnese ostavku".

Nameće se utisak da Obradović i Bogdanović misle istom glavom!

I Vukovi u horu

U horski napad uključili su se i neki parlamentarci. Tako je poslanik NS Stefan Jovanović za Njuzmaks adriju, takođe Šolakovu, izjavio da su Srbi na Kosovu izgubili nešto kad god je srpska delegacija odlazila na pregovore u Brisel. Kazao je on i da je predato mnogo toga, a da Srbi na KiM nisu dobili ništa.

- Ovaj momak je uspeo da izgovori veće gluposti čak i od Vuka Jeremića. Dakle, Vuče, vreme je za penziju - prokomentarisao je na Tviteru Nebojša Krstić.

Šolakovi majstori za zamenu teza

Sva ova delovanja, koja se ocenjuju kao uperena protiv Beograda, izuzetno su propraćena u glasilima "Junajted medije" Dragana Šolaka - od listova Danas i Nova, portala, TV N 1... Ti mediji, kako je ocenila i premijerka Ana Brnabić, dovođenjem velikog broja neodgovornih i čisto politički motivisanih sagovornika, pokušavaju da zamagle jasne poruke predsednika Vučića, time stvarajući prostor za lažne vesti i konfuziju.

Foto: Promo Public

Vuče konce - Dragan Šolak

U Šolakovim glasilima neretko pribegavaju matrici zamena teza. To ilustruje primer iz lista Danas, o čemu je već pisao Srpski telegraf. Posle sastanka Vučića i Kurtija u Briselu, čak su i Srbiji nenaklonjeni zapadni mediji i političari govorili da su pregovori propali zato što je tzv. kosovski premijer odbio bilo kakav kompromis s Beogradom. Ali su, kako je pisao naš list, Šolakovi medijski jurišnici čak i taj slučaj iskoristili za pokušaj da krivicu za krah svale na Vučića. To se očitavalo u tekstu "EU teži dogovoru, Vučić i Kurti žele podizanje tenzija". Osim konstatacije da predsednik Srbije želi podizanje tenzija, što je netačno jer stalno poziva na očuvanje mira i stabilnosti, čak je i vizuelno stavljen ispred Kurtija, da bi tas odgovornosti prevagnuo na njegovu stranu.

Komentari (2)

Loading
Bobo

23.08.2022 21:23

Nisu oni politicki,vec obilo(verovarno)materijalno motivisani.Uz to bi im i po neka funkcija,kao propalim politicarima,dobro dosla.Kad nema obraza za ,,lovu,,moze sve!

Čedni

24.08.2022 07:53

Svi nazivaju “Kosovsku Državu” “Zapadno Čedo” i to je OK, jer u stvari to je samo nastavak onoga gde si stali AustroUgari…I To Svi Zapadnjaci Znaju. ALI, dali ti isti Zapadnjaci znaju da tako-zvani Čedni Kosovari nose flašu u Prokot???????????????!!!!!!!!!!!!!!!