U TOKU NOĆI URAĐENE DVE OPERACIJE! Lončar: Jednoj odrasloj osobi amputirana noga!

Autor:

Vesti

15.08.2022

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar krenuo je sinoć za Sofiju, kako bi obišao naše državljane povređene u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u Bugarskoj.

U TOKU NOĆI URAĐENE DVE OPERACIJE! Lončar: Jednoj odrasloj osobi amputirana noga!

Foto: Ministarstvo zdravlja

Zlatibor Lončar

Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu zdravlja, Lončar je u Sofiju krenuo kako bi se na licu mesta upoznao sa stanjem i stepenom povreda svih naših građana koji su se nalazili u autobusu, i kako bi se dogovorio sa bugarskim kolegama o daljim koracima u njihovom lečenju, te razmotrio da li je potrebna dodatna pomoć povređenima.

- Želim da se zahvalim Bugarskom ministru zdravlja, da se zahvalim svim zdravstvenim radnicima koji su učestvovali u zbrinjavanju naše dece i povređenih. Ono što želim da poručim građanima Srbije i roditeljima ovde dece, da je najvažnije da su svi živi, obišli smo svu decu, kao i sve odrasle sa kojima smo razgovorali. U toku noći urađena je i operacija, operisano je jedno dete koje se oseća sasvim dobro, operisan je i vozač, urađena mu je i amputacija noge. Imamo jednu dete sa povredom glave, dogovorili da se u narednih sat vremena to dete prebaci u Sofiju, jer mu je potrebno praćenje i monitoring. Ono što smo se se dogovorili da sva deca koja budu dala izjave u bolnici, da se organizuje transport za Srbiju. Takođe, dalje idemo da obiđemo i decu koja nisu imala potrebu da budu u bolnici - rekao je ministar Lončar.

Više osoba je povređeno juče kada se autobus šabackih registarskih tablica, sa 38 dece i 11 odraslih iz Srbije prevrnuo u Bugarskoj, na auto-putu Trakija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading