POKUŠAVAO DA SPUSTI SEDIŠTE OCU DETETA TOKOM VOŽNJE! Putnica iz autobusa koji je sleteo u Bugarskoj: Svi su otišli živi u Staru Zagoru, videćemo!

Autor:

Hronika

14.08.2022

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od putnica u srpskom autobusu koji se srušio na autoputu Trakija ispričala je za bTV kako se dogodila nesreća.

POKUŠAVAO DA SPUSTI SEDIŠTE OCU DETETA TOKOM VOŽNJE! Putnica iz autobusa koji je sleteo u Bugarskoj: Svi su otišli živi u Staru Zagoru, videćemo!

Foto: Printscreen/Facebook/BG voice

Autobus u kojem je bilo 48 ljudi - 38 dece i 10 odraslih iz Beograda, vraćajući se sa festivala folklora u Sunčevom brgu, oko 20.10 sleteo je u jarak na području 217. kilometra. U udesu je povređeno osmoro dece i četvoro odraslih, a teže su povređeno jedno dete i jedan odrasli muškarac. Niko nije poginuo, a niko od povređenih nije životno ugrožen.

 

 

- Krenuli smo sa Sunčevog brega. 10 kilometara pre mesta nesreće, stali smo da se odmorimo na benzinskoj pumpi. Vozač je bio dobro, nije bio umoran. Ali otac jednog deteta je tražio da sedne napred, na sedište pored vozača, jer se gušio i počeo da kašlje. Međutim, nije znao da spusti sedište i vozač je pokušao da mu pomogne. U tom trenutku je oštro okrenuo volan udesno i autobus je krenuo u jarak - rekla je žena i dodala:

- Svi su otišli živi u Staru Zagoru. Šta će tamo biti, ne znam! -

Ona je dodala da su deca deo ansambla narodnih pesama i igara i da su bila u Bugarskoj radi učešća na festivalu folklora u Sunčevom brgu. Po njegovom završetku otputovali su u Beograd.

U Univerzitetskoj bolnici u Staroj Zagori primljeno je 17 dece povređene u nesreći, saopštio je direktor bolnice prof.dr Jovčo Jovčev. Najmlađi ima 6 godina, najstariji 17 godina. Trojica od njih imaju teže modrice i ogrebotine, idu na skener radi razjašnjenja dijagnoze, dodao je on. Prema njegovim rečima, jednom od povređenih odraslih – muškarcu, biće amputirana jedna noga, prenosi dir.bg.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading