JEDNO DETE KRITIČNO! Vozaču autobusa koji je sleteo u jarak u Bugarskoj određen pritvor!

Autor:

Hronika

15.08.2022

05:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozaču srpskog autobusa šabačke registracije sa 49 dece, srpskih državljana, koji je sinoć doživeo saobraćajnu nesreću u Bugarskoj, na auto-putu Trakija određeno je zadržavanje u trajanju od 24 sata, saopštila je bugarska policija.

JEDNO DETE KRITIČNO! Vozaču autobusa koji je sleteo u jarak u Bugarskoj određen pritvor!

Foto: printskrin/instagram/192_rs

U autobusu je bilo 38 dece, 10 odraslih i jedan vozač. Putnici su uspeli da iz prevrnutog vozila izađu kroz prozore koje su morali da razbiju.

Iako su se sinoć pojavile informacije da je vozaču amputirana noga, on je navodno zadobio lakše povrede i prema još uvek nezvaničnim informacijama ima prelom ruke. On je sinoć testiran na alkohol i drogu, ali su oba rezultata bila negativna.

Kasno sinoć autobus je sklonjen sa mesta nesreće, ali saobraćaj na tom delu puta još uvek nije prohodan.

- Kolege su odmah izašle na lice mesta. Utvrđeno je da se radi o slupanom automobilu srpskih registarskih oznaka u kom je bilo 48 državljana Srbihje. Pod nerazjašnjenim okolnostima vozilo je skrenulo sa puta u jarak. Prema prvim informacijama u Urgentnom centru pregledano je 28 putnika, od kojih je 14 zadržano na lečenju. Troje dece su u teškom stanju - saopšteno je iz policije.

Jedno dete u kritičnom stanju

Ministar zdravlja Bugarske dr Asen Medžidijev stigao je sinoć u bolnicu u Staroj Zagori, gde su primljeni povređeni u teškoj nesreći na autoputu "Trakija", gde je primljeno devetoro dece i dvoje odraslih iz Srbije. Medžidijev je izvestio o njihovom stanju.

- Jedno dete je u kritičnijem stanju. Trenutno se sprovode mere reanimacije, ali je hemodinamski stabilan. Pratićemo ga i uraditi transfuzija krvi. Imamo timove sa konsultantima u Sofiji, ako bude potrebno da ga prevezemo sutra - rekao je on, a prenosi bugarska NOVA.

Dete ima 11 godina i 3 preloma karlice i kuka.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar krenuo je sinoć za Sofiju, kako bi obišao naše državljane povređene u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u Bugarskoj.

Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu zdravlja, Lončar je u Sofiju krenuo kako bi se na licu mesta upoznao sa stanjem i stepenom povreda svih naših građana koji su se nalazili u autobusu, i kako bi se dogovorio sa bugarskim kolegama o daljim koracima u njihovom lečenju, te razmotrio da li je potrebna dodatna pomoć povređenima, prenosi Telegraf.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading