BRNABIĆ SE OGLASILA POVODOM PROSLAVE U KNINU: Sramotno je sve što smo čuli i videli!

Autor:

Vesti

06.08.2022

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je sramotno ono što se čulo na jučerašnjoj proslavi u Kninu prilikom hrvatskog obeležavanja Dana pobede i domovinske zahvalnosti.

BRNABIĆ SE OGLASILA POVODOM PROSLAVE U KNINU: Sramotno je sve što smo čuli i videli!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

- Sramotno je što je rečeno da su Srbi sami sebe proterali iz Hrvatske i da je Beograd kriv za to. Sramotno je i što smo videli ustaški pozdrav‚ za dom spremni‚ kao i ustaške simbole, zastavu i to su poruke Srbima koji su tada proterani da za njih tamo nema povratka - rekla je Brnabić gostujući na RTS-u.

Dodala je da se iz Evropske unije (EU) čuje, kako je rekla, zaglušujuća tišina, i da se EU ne osvrće na nacističke pozdrave u jednoj svojoj članici, prenosi Tanjug.


Navela je da je naše da se sećamo svojih žrtava te da se sada radi Memorijalni centar "Staro Sajmište, Muzeju žrtava genocida se posvećuje veća pažnja, imamo i obeležje zrtava Jasenovca, kao Obalu jasenovačkih žrtava.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji u svetlu nedavnih događanja u južnoj srpskoj pokrajini, razgovora koji se u Briselu očekuju 18. avgusta i izjave zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijela Eskobara da mora biti uspostavljena Zajednica srpskih opština ali u skladu da kosovskim ustavom, Brnabić je rekla da ta izjava ne uliva optimizam.

Eskobar kaže da mora da se sve uradi u skaldu sa ustavom tzv. Kosova, a prištinski Ustavni sud je već rekao da dogovor iz Brisela nije u skladu sa tzv. kosovskim ustavom - rekla je premijerka.

Navela je i da ne vidi prostor za razgovor sa Aljbinom Kurtijem, jer kako je rekla, kod njega nema volje za razgovorom.

- Mi očekujemo Zajednicu srpskih opština kakva je dogovorena u Briselu, to čekamo punih 10 godina - istakla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading