VUČIĆ RAZGOVARAO SA STOLTENBERGOM: Srbija nije ugrozila očuvanje mira, niti prekršila Briselski sporazum!

Autor:

Vesti

03.08.2022

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić je tokom razgovora sa generalnim sekretarom Stoltenbergom izneo poziciju Srbije po pitanju izuzetno teške situacije na KiM

VUČIĆ RAZGOVARAO SA STOLTENBERGOM: Srbija nije ugrozila očuvanje mira, niti prekršila Briselski sporazum!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom povodom zabrinjavajuće situacije na severu Kosova i Metohije.

Dvojica sagovornika saglasili su se da je neophodan nastavak dijaloga Beograda i Prištine, te da su mir i stabilnost od krucijalne važnosti, ne samo za Srbiju i region, već i za sve one koji na Kosovu i Metohiji žive.

Predsednik Vučić je tokom razgovora sa generalnim sekretarom Stoltenbergom izneo poziciju Srbije po pitanju izuzetno teške situacije na Kosovu i Metohiji i upoznao ga sa aktivnostima Prištine koje unose dodatni strah i nemir kod građana srpske nacionalnosti.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Jens Stoltenberg

Takođe, predsednik Vučić je još jednom naglasio da Srbija ni jednim jedinim potezom nije prekršila ni Briselski sporazum, ni Rezoluciju 1244, kao što nije na bilo koji način ugrozila očuvanje mira, već da nastavlja da se ponaša odgovorno i ozbiljno u rešavanju problema i otvorenih pitanja vezanih za južnu srpsku pokrajinu.

Dvojica sagovornika dogovorili su da nastave direktnu komunikaciju u cilju očuvanja mira i stabilnosti u celom regionu, a predsednik Vučić je zahvalio generalnom sekretaru Stoltenbergu na korektnom odnosu i želji da sasluša srpsku stranu, prenose mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading