UMRLA BRATISLAVA MORINA!

Autor:

Vesti

02.08.2022

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnja ministarka Bratislava Buba Morina preminula je noćas u Nišu u 76. godini

UMRLA BRATISLAVA MORINA!

Foto: Printskrin: HRT

Rođena je kao Bratislava Banjac 4. marta 1947. godine u Nišu. Njeno otac Milan bio je oficir Jugoslovenske armije, porekom iz Drinić, kod Bosanskog Petrovca. Njena majka Jelena Radović, bila je poreklom iz Istoka, u Metohiji. Kao dete oficira, detinjstvo je provela u čestim selidabama po mestima Kosova i Metohije — Suva Reka, Dragaš, Prizren i Priština. Porodica se na kraju ponovo vratila u Niš.

Školovanje je započela u Prištini, a maturirala je u Nišu 1968. godine. Potom je studirala na Pravnom fakultetu u Nišu. Nakon treće godine studija, napustila je fakultet i zaposlila se u Sekreterijatu unutrašnjih poslova (SUP) u Nišu. Studije je kasnije nastavila na Pravnom fakultetu u Prištini.

Nakon udaje za Rahmana Morinu, tadašnjeg načelnika SUP-a Priština, otpočela je njena politička karijera. Najpre je prešla da radi u Saveznom izvršnom veću (SIV), a potom na mesto savetnika u Predsedništvu SFRJ. Narednih godina je bila na pokrajinskim funkcijama u SAP Kosovo — bila je savetnik za narodnu odbranu u Izvršnom veću SAP Kosova, savetnik u Predsedništvu SAP Kosova i u Republičkom SUP-u SR Srbije.

Njen suprug bio je jedan od bliskih saradnika Slobodana Miloševića i lider Saveza komunista Kosova, od 1989. do iznenadne smrti oktobra 1990. godine. Nakon toga, Bratislava se politički angažovala u novoformiranoj Socijalističkoj partiji Srbije (SPS). Godine 1994. predsednik Vlade Srbije Mirko Marjanović postavio je za Republičkog komesara za izbeglice. Godine 1997. je prešla u Saveznu Vladu, bila je najpre ministar za brigu o porodici, a potom ministar za izbeglice, interno raseljena lica i humanitarnu pomoć.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Saša

02.08.2022 10:38

prave patriote, Buba i Rahman, kao Boro i Ramiz, Živela Srbija, Milošević. Pravda za Srbe.

Mumi

12.08.2022 19:58

@Saša - Procitaj malo kako je gospodja obezbedila decu sa stanovima. Cist kriminal.