ZANELA SE U ZLOBI: Fon Kramon odgovorila Grenelu, pa ispala GLUPA!

Autor:

Vesti

01.08.2022

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvestilac Evropskog parlamenta Viola fon Kramon je bez imalo stida poručila nekadašnjem specijalnom izaslaniku SAD za dijalog Kosova i Srbije Ričardu Grenelu da odluke kosovske vlade o ličnim dokumentima i preregistraciji vozila "nisu jednostane već recipročne"

ZANELA SE U ZLOBI: Fon Kramon odgovorila Grenelu, pa ispala GLUPA!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Dragi Rič, nije jednostrano, to je recipročno. Jednak tretman za nosioce lične karte. Sledeći put umesto preimenovanja Gazivoda u Trampovo jezero pokušajte možda da rešite neka konkretna pitanja za ljude na severu Kosova. Živeli", navela je Viola Fon Kramon na Tviteru. 

Ona je tako reagovala na Grenelovu izjavu da je "fašistički premijer Kosova Aljbin Kurti ponovo jednostrano preduzima korake, što je glupo, bezobzirno i nepotrebno".

Ipak, Violi treba objasniti da Kurtijeva odluka nije "reciprocitet". Mali Kurti, kako bi Kurti voleo da bude predtavljen u svetu, poziva se na sporazum o slobodi kretanja iz 2011. godine koju su potpisali Edita Tahiri i Borko Stefanović, iako je iz sporazuma nedvosmisleno jasno da se zabrana ne odnosi na Srbe sa severa KiM, već na one koji su u tranzitu. 

O tome je juče govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić ističući da Albanci to žele da iskoriste i da kažu da je to "reciprocitet", jer imaju pravo u skladu sa tzv. ustavom Kosova. Kako je istakao, to je najgluplje objašnjenje koje je čuo.

U pomenutom sporazumu na koji se albanci pozivaju, u tački 3 jasno stoji:

3. Svaka strana može primenjivati sistem kojim će lične karte biti praćene pisanim "ulaznim/izlaznim" dokumentima za stanovnike druge strane koji žele da tranzitno putuju u treću zemlјu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading