PREDSEDNIK OTKRIO KAKO ĆE SE ZVATI AVION! Letelica do Pekinga nosiće ime našeg velikog naučnika!

Autor:

Vesti

16.07.2022

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineska aviokompanija Hajnan erlajns jutros je, posle četiri godine, obnovila redovne direktne letove na relaciji od Pekinga do Beograda, a sletanju prvog aviona na aerodrom Nikola Tesla prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

PREDSEDNIK OTKRIO KAKO ĆE SE ZVATI AVION! Letelica do Pekinga nosiće ime našeg velikog naučnika!

Foto: printscreen/Tanjug

Predsednik je otkrio da će novi avion nositi ime po našem velikom naučniku Mihajlu Pupinu.

- Ponosan sam na nekoliko stvari danas. Mi smo pre nekoliko godina najavili let, ovo je prvi direktni let Kina Beograd bez usputnih stanica. Za sada jednom, a od jeseni ćemo dva puta nedeljno leteti za Kinu. To nema nijedna zemlja u regionu. Ovim letom ćemo Kinu značajno približiti Srbiji. Mi u ovoj godini imamo značajan rast poseta kineskih turista u odnosu na prošlu. Do sada imamo 70 i više hiljada noćenja. Letećemo svuda i na zapad i na istok, a to će jedino iz Beograda biti moguće - rekao je Vučić.

Dočeku aviona su prisustvovali i ministri finasija Siniša Mali i graađevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor kompanije Vansi Srbije Fransoa Berizo, direktor Er Srbije Jirži Marek i otpravnik poslova ambasade Kine u Beogradu Tjen Išu, piše Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading