PREDSEDNIK VUČIĆ DOČEKAO AVION IZ PEKINGA! Prvi let Hainan erlajnsa sleteo na aerodrom "Nikola Tesla"! (VIDEO)

Autor:

Vesti

16.07.2022

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas dočeku prvog leta avio-kompanije "Hainan Airlines".

PREDSEDNIK VUČIĆ DOČEKAO AVION IZ PEKINGA! Prvi let Hainan erlajnsa sleteo na aerodrom "Nikola Tesla"! (VIDEO)

Foto: printscreen/Tanjug

Erbasovim A330 iz Kine na obnovljenoj redovnoj liniji koji je na sleteo oko osam časova, doputovala je ambasador te zemlje u Srbiji Čen Bo sa kćerkom i jedan broj putnika.

Avion je dočekan tradicionalnim pozdravom vodenim šmrkovima.

Dočeku aviona prisustvuju i ministri finasija Siniša Mali i graađevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor kompanije Vansi Srbije Fransoa Berizo, direktor Er Srbije Jirži Marek i otpravnik poslova ambasade Kine u Beogradu Tjen Išu.

Hajnan erlajns će između glavnih gradova Kine i Srbije saobraćati zasad samo subotom, zbog kovid ograničenja koja još uvek postoje u Kini.

Republika

Foto: printscreen/Tanjug

Predsednik Srbije dočekao avion Hainan erlajnsa

Avion će nakon jedanaestočasovnog leta iz Kine u Beograd dolaziti ujutru oko osam časova, a za Kinu se vraćati u 15 časova istog dana.

Hajnan erlajns je počeo da saobraća od Pekinga do Beograda preko Praga u septembru 2017. godine, ali su letovi obustavljeni krajem 2018. godine.

Er Srbija je ranije saopštila da će uskoro početi da iznajmljuje drugi širokotrupni avion erbas A330 , kako bi započela nove letove ka Aziji i Severnoj Americi, uz razmatranje letova za Peking ili Šangaj.

Većina putnika koji trenutno lete između Srbije i Kine to koriste avione kompanija Katar ervejza, holandskog KLM-a i iranskog Mahan era.

Vučić: Let će približiti Kinu i Srbiju

- Ponosan sam na nekoliko stvari danas. Mi smo pre nekooliko godina najavili let, ovo je prvi direktni let Kina Beograd bez usputnih stanica. Za sada jednom, a od jeseni ćemo dva puta nedeljno leteti za Kinu. To nema nijedna zemlja u regionu. Ovim letom ćemo Kinu značajno približiti Srbiji - kaže Vučić.

- Mi u ovoj godini imamo značajan rast poseta kineskih turista u odnosu na prošlu. Do sada imamo 70 i više hiljada noćenja. Letećemo svuda i na zapad i na istok, a to će jedino iz Beograda biti moguće.  

Čen Bo: Veliki dan za Kinu i Srbiju

- Danas je veliki dan za saradnju Kine i Srbije. Otvaranje direktne linije je rezultat saradnje predsednika Srbije i Kine. Ovakav doček pokazuje da Vučić pridaje veliki značaj saradnji naše dve zemlje - rekla je ambasadorka Čen Bo i dodala:

- Otvaranje direktne avionske linije neće samo olakšati ljudsku razmen7u već će otvoriti nove mogućnosti za saradnju u svim oblastima. Ova linija će igrati veliku ulogu saradnje Kine sa drugim zemljama regiona. Zahvaljujem se svim partnerima na podršci i pomoći - kaže Čen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (6)

Loading
Saniica

16.07.2022 08:37

Za AIR Srbiju jako mnogo znaci sto je obnovljena direktna linija za Peking

Zare

16.07.2022 08:38

Drago mi je sto opet ima direktan let avionom iz Beograda do Pekings i obrnuto

Zarko

16.07.2022 08:40

Jako lepa vest da ce nasa aviokompanija leteti direktno za Peking

Popov

16.07.2022 08:42

Srbija je jedina drzava u regionu koja svojim avio letovima spaja zapad i istok