ZNATE LI KOJE JE RODNO MESTO ČEDE JOVANOVIĆA? Najbolji frajer na političkoj sceni ima zanimljivu tetovažu: ovo je njeno značenje!

Autor:

Vesti

05.07.2022

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Čedomir Čeda Jovanović je osnivač i predsednik Liberalno-demokratske partije i nekadašnji narodni poslanik u Skupštini Srbije. Godinama već važi i za jednog od najpoželjnijih srpskih političara.

ZNATE LI KOJE JE RODNO MESTO ČEDE JOVANOVIĆA? Najbolji frajer na političkoj sceni ima zanimljivu tetovažu: ovo je njeno značenje!

Foto: Tanjug/D. GOLL

Privatan život

Čedini roditelji su Jovica i Mileva (rođena Mršić) koji su po zanimanju ekonomisti, a ima i sestru Hristinu. Detinjstvo je proveo na Novom Beogradu, gde je završio Osnovnu školu „Ivan Gundulić“ i upisao Devetu beogradsku gimnaziju. Ubrzo se prebacio u Treću ekonomsku šķolu u kojoj je maturirao.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ABgv (@shiraswan)

 

Karijera

Čedomir je tokom studija radio kao novinar. Pisao je za listove „NIN“, „Borba“ i „Politika“. U novembru 1996. godine je ispred Fakulteta dramskih umetnosti održao govor čiji je moto bio „nema smisla više ćutati, nešto moramo da uradimo“. Nakon toga su počeli studenski protesti protiv režima Slobodana Miloševića koji su trajali više od 117 dana.

Čedomir je bio jedan od vođa i tražio je da se poštuje izborna volja građana i da se smeni rektor Dragutin Veličković. Postao je veoma popularan u narodu, a o tome svedoči lansiranje bedža na kome je pisalo „Čedo, oženi me!“

 

 

Na svom Instagram profilu Čeda redovno objavljuje fotografije na kojima se može videti da on i njegova supruga imaju savršene linije. Na telu ima nekoliko tetovaža od kojih je najupečatljiviji ženski lik ispod kog piše „invictus“ što znači nepobediv/a.

Rođen je 13. aprila 1971. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading