NIJE MOGAO DA DIŠE, ŠIŠTAO JE! Deda Milovan otkrio kako je spasao Čedu Jovanovića, mogao je da živi samo do JUNA: Uranjao ga u vodu s LJUTOM paprikom...

Autor:

Vesti

24.06.2022

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Političar Čeda Jovanović je bio u veoma teškom zdravstvenom stanju, verovao je da će umreti, a kako sam tvrdi dekica Milovan Milošević (87) iz sela Dub kraj Bajine Bašte pomogao mu je da se oporavi.

NIJE MOGAO DA DIŠE, ŠIŠTAO JE! Deda Milovan otkrio kako je spasao Čedu Jovanovića, mogao je da živi samo do JUNA: Uranjao ga u vodu s LJUTOM paprikom...

Foto: ST/V. LUKIĆ

Čedomir Jovanović

Nakon preležane korone i nekoliko upala pluća, Jovanoviću su pluća potpuno propala. Nije mogao da udahne, obišao je najskuplje klinike u svetu, pa je onda spas ipak potražio u narodnoj medicini.

Kapacitet pluća mi je 3,8 litara (nakon tretmana kod deda Milutina), a bio mi je spao na 0,3l  (3-5 l prosečno kod zdrave osobe, prim. aut.)! Dijafragma je počela da mi reaguje - rekao je Čeda nakon što je prošao kroz tretmane u kući u selu Dub. 

Deda Milovan je ispričao kako je negovao Jovanovića i druge detalje oboravku političara.

 Čeda je kod mene bio 40 dana. Kada me je zvao 1. maja da dođe ovde, rekao sam mu da ne može jer ne radimo za 1.maj. "Pa radi samo ti", rekao mi je misleći da ne mora da tu bude medicinsko osoblje. Odgovorio sam mu: "Gde ja da radim sa svojih 87 godina".  Pozvao me je opet sutradan i pitao: "A da ja dođem ipak".  "Dođi u utorak." Nije došao! Nema ga ni u sredu. Zove me u četvrtak da dođe. "Rekao si da ćeš doći u utorak, čekala te je i lekarka od 10 do 17h. Nisi došao." Lekarka mi je rekla da ga ni ne primim jer nije nije ispoštovao dogovor. Ipak sam popustio i poručio mu da dođe 1. juna, međutim on mi je odogovorio: "Ali ja neću preživeti do 1. juna! Ja ne mogu, ja moram doći"  - priseća se deda Milovan.

Foto: printscreen/Kurir TV

 

On kaže da nije mogao da veruje u kom stanju je bio Čeda Jovanović kada je došao do njegove kuće u brdima. 

Kada je stigao on nije mogao normalno da diše, šištao je. Javio mi se dan ranije, na Đurđevdan  i rekao: "Ja sam spakovao stvari i dolazim".  Sutradan je došao. Na putu od Beograda do mene morao je u vožnji da se odmara, nije mogao u cugu da vozi. Kada je stigao, bio je izgubljen čovek. Krenuo je odmah sa tretmanima. Svih 40 dana  je bio na sokovima i tinkturama prema standardnom programu. Striktno se pridržavao svega. Spremao nam je ovde doručak, ručak i večeru, ali nikada ništa nije probao. Bio je zaista disciplinovan - tvrdi Milošević.

Čeda najbolji edukant

Bez obzira na to što mnogi Čedu doživljavaju kao prekog i bahatog čoveka, u deda Milovanovoj kući bio je dobar i poslušan:

- Čeda je bio jedan od najboljih edukanata koji su ovde bili. Ne mogu da kažem pacijenata jer ja nisam lekar, ja nemam prava da lečim. Nisam završio  medicinski fakultet, ja sam doktor nauka prirodne medicine prema tome imam pravo da edukujem jer imam registrovano udruženja gde piše da se vrši edukacija za samostalno lečenje i uklanjanje bolesti. -

Foto: twitter.com/Čedomir Jovanović

 

Psihijatar radio sa Čedom

Deda Milovan kaže da je Jovanoviću bila potrebna i psihološka podrška da bi mogao da izgura ceo program:

- Sa Čedom je radila i direktorka doma zdravlja u Bajinoj Bašti Lidija Šarac, koja je inače psihijatar. Ona je radila rekonekciju kod Čede. Šest terapija je imao sa njom. Rekonekcija je ponovno spajanje. Nakon 40 dana boravka je bio sasvim okej. Zvao me je je i rekao mi da sada vozi kola iz Beča, da je prošao Budimpeštu. Sutra ide u Sarajevo, prekosutra u Crnu Goru. Rekao sam mu da smanji malo, ali se on zalaufao da radi, kao da nikada nije radio - prenosi Milovan za Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Blanki

24.06.2022 09:22

Deko, Čedu ste spasili na žalost Srbije i srpskoga roda. Drugi put nemojte pomagati neprijateljima Srbije.

vec zaboravio

24.06.2022 17:00

šta mu vredi kad opet tera po starom. Tako zaradjuje novac. Još se nije naučio, moraće da dodje još 1 x