LAJČAK O SUSRETU VUČIĆA I KURTIJA: Brisel radi na tome, očekujem da se održi pre letnjih odmora

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.06.2022

23:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

On je naveo da se sada radi na implementaciji ranije postignutih sporazuma usmerenih na rešavanje aktuelnih problema i oblikovanje budućih odnosa Beograda i Prištine.

LAJČAK O SUSRETU VUČIĆA I KURTIJA: Brisel radi na tome, očekujem da se održi pre letnjih odmora

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas da se u Briselu radi na organizovanju sastanka predstavnika dve strane na najvišem političkom nivou.

Lajčak, koji prisustvuje Prespanskom forumu, dodao je u intervjuu za TV21 da "očekuje da do susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija dođe uskoro, pre letnjih odmora".

Lajčak je naveo da se sada radi na implementaciji ranije postignutih sporazuma usmerenih na rešavanje aktuelnih problema i oblikovanje budućih odnosa Beograda i Prištine.

- Druga stvar na kojoj radimo je rešavanje tekućih pitanja, kao što je problem nastao oko registarskih oznaka što je izazvalo ozbiljnu krizu u septembru. Želimo da obezbedimo da ne dođe do tenzija koje nikome nisu potrebne. Kao treće i najvažnije je oblikovanje budućih odnosa Srbije i Kosova i njihova normalizacija - istakao je Lajčak.

Komentari (0)

Loading