VUČIĆ NAS JE UČINIO PONOSNIM! Vukelić: Bio je jasan u svojim stavovima i odlučan! (VIDEO)

Autor:

Vesti

12.06.2022

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni i odgovorni urednik Objektiva Dejan Vukelić gostujući u emisiji Jutro na Prvoj TV izneo je svoj stav o dešavanjima tokom posete nemačkog kancelara Olafa Šolca Beogradu.

VUČIĆ NAS JE UČINIO PONOSNIM! Vukelić: Bio je jasan u svojim stavovima i odlučan! (VIDEO)

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

- Ja ne bih rekao da je odbrusio, ali je bio vrlo odlučan u iznošenju svojih stavova. To jeste ključni utisak svih analitičara, pre svih nemačkih, koji su iznenađeni da se neko na taj način odlučno njemu obraća u javnosti pred milionima ljudi - istakao je Vukelić.

- Osetio sam određenu vrstu ponosa, da moj predsednik, jedne ipak male zemlje u poređenju sa zemljom koju predstavlja čovek koji stoji pored njega na taj način odlučno saopštava stavove i ne odustaje od njih - rekao je.

 

 

On je napomenuo i da treba da budemo zadovoljni što je na čelu države osoba sa dovoljno političkog iskustva koja ne dozvoljava da nam neko diktira način na koji ćemo da živimo. 

Podsetimo, Olaf Šolc posetio je Srbiju u petak. Ugostio ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Njih dvojica imali su sastanak u četiri oka, a nakon toga je usledio sastanak delegacija dve zemlje. 

Prethodno je Šolc tokom posete Prištini istakao da su međusobno priznanje Beograda i Prištine, ali i sankcije Rusiji preduslov za članstvo u Evropskoj Uniji.

Vučić je tom prilikom istakao da to od nas nikada nije traženo i da on to "prvi put čuje", ali i da je naš teritorijalni integritet jednako važan kao što je i teritorijalni integritet Ukrajine i da smo mi tokom istorije imali podršku Rusije.

- Mi ne reagujemo na taj način na pritisak u kojem nam neko nešto zapreti, pa monda to morate da uradite! Mi smo danas čuli da se traži međusobno priznanje - oštro je odgovorio predsednik u prisustvu nemačkog kancelara.

- Mi smo slušali da se traži deo pregovaračke platforme, a to je sveobuhvatna normalizacija Beograda i Prištine. Niko to nije tražio, osim Amerikanaca. To smo danas čuli, stvari se menjaju na štetu Srbije, upravo kako sam i predvideo da se događa. Ako vi mislite da treba da nam pretite zato što čuvamo poredak UN, mi nemamo ništa protiv. Vi svoj posao, mi svoj posao. Meni je važno da kancelar Šolc zna šta se dešava - kazao je tada predsednik Srbije.

- Nemojte da se ljutite, onoliko koliko vi volite teritorijalni integritet Ukrajine, toliko mi volimo teritorijalni integritet Srbije, izvinite! -

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading