Vučić: Zahvalio sam Šolcu jer smo razgovarali o pitanjima o kojima nemamo isti stav! (VIDEO)

Autor:

Vesti

11.06.2022

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je video snimak posete nemačkog kancelara Olafa Šolca na svom zvaničnom Instagram profilu.

Vučić: Zahvalio sam Šolcu jer smo razgovarali o pitanjima o kojima nemamo isti stav! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Zahvalio sam @bundeskanzler na poseti i na tome što smo mogli otvoreno da razgovaramo o svim bitnim pitanjima o kojima nemamo uvek isti stav, ali je kancelar Šolc i pored toga doneo novu energiju u pogledu naše zajedničke evropske budućnosti i to je izvanredna poruka za sve nas na Zapadnom Balkanu - napisao je predsednik.

 

 

Podsetimo, nemački kacelar je juče i danas u dvodnevnoj poseti zemljama Zapadnog Balkana. 

Poseta je zaintrigirala javnost, budući da je u Prištini izjavio da će zahtevati međusobno priznanje, a kasnije isto potvrdio u Beogradu.

Šolc je tada napomenuo da se od Srbije očekuje da uvede sankcije Rusiji i prizna nezavisnost Kosova kako bi pristupila Evropskoj uniji.

- Mi ne reagujemo na taj način na pritisak u kojem nam neko nešto zapreti, pa monda to morate da uradite! Mi smo danas čuli da se traži međusobno priznanje - oštro je odgovorio predsednik u prisustvu nemačkog kancelara.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

 

- Mi smo slušali da se traži deo pregovaračke platforme, a to je sveobuhvatna normalizacija Beograda i Prištine. Niko to nije tražio, osim Amerikanaca. To smo danas čuli, stvari se menjaju na štetu Srbije, upravo kako sam i predvideo da se događa. Ako vi mislite da treba da nam pretite zato što čuvamo poredak UN, mi nemamo ništa protiv. Vi svoj posao, mi svoj posao. Meni je važno da kancelar Šolc zna šta se dešava - kazao je predsednik Srbije.

- Nemojte da se ljutite, onoliko koliko vi volite teritorijalni integritet Ukrajine, toliko mi volimo teritorijalni integritet Srbije, izvinite! -

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading