Vučić vodi HRABRU POLITIKU! Milinčić: Pokazujemo šta je čojstvo, junaštvo, poštenje i dobar odnos prema PRIJATELJIMA! (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.06.2022

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavna i odgovorna urednica "Sputnjika" Ljubinka Milinčić komentarisala je otkazivanje posete ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova.

Vučić vodi HRABRU POLITIKU! Milinčić: Pokazujemo šta je čojstvo, junaštvo, poštenje i dobar odnos prema PRIJATELJIMA! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter/LaziDetektor

Vučić i Šolc

Sergej Lavrov izjavio je juče na konferenciji za štampu da nije tačno da se utrkivao sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom u tome ko će pre doći u Srbiju. 

- Nema razloga da se utrkuju. Na neki način je to potvrdio i naš predsednik rekavši da je u razgovoru sa Šolcom, pre posete Lavrova, dobio uveravanje da će Šolc doći nezavisno od toga ko pre njega dođe, ko posle dođe - rekla je Milinčić .

- Priča o uslovljavanju Vučića oko dolaska Lavrova i Šolca je dolazila iz dela medija koji misle da je Vučić strašljiv čovek - primetila je i dodala: 

- Imamo prilike da vidimo da nije baš tako plašljiv i da pokušava i, koliko vidim, u ovom trenutku uspeva da vodi dosta hrabru politiku. Čini mi se da je ona baklja čojstva i junaštva ispala Crnogorcima, a, na svu sreću, uzeli su je Srbi! -

 

 

Podsetimo, planirana poseta Srbiji ministra inostranih poslova Rusije bila je zakazana za 6. i 7. jun. Lavrov nije mogao da dođe u Beograd, jer su mu, nama susedne zemlje, Severna Makedonija, Crna Gora i Bugarska zabranili prelet preko njihove teritorije. 

Zvaničnu objavu o otkazivanju posete preneo je predsedniku Srbije Aleksandar Vučić ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko. 

Lavrov je juče, nakon otkazivanja posete, na konferenciji za medije pozvao ministra spoljnih poslova Srbije Nikolu Selakovića da dođe u Moskvu, a, kako saznajemo, poziv je prihvaćen i poseta se očekuje u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading