U Srbiju dolaze najveći lideri kao što su Lavrov i Šolc! Palma: Niko ne može da nam odredi ko će nam biti gosti!

Autor:

Vesti

05.06.2022

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gosti večerašnje emisije "Hit Tvit" kod Verice Bradić bili su Lider jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, reditelj Dragoslav Bokan i novinar Zoran Ostojić.

U Srbiju dolaze najveći lideri kao što su Lavrov i Šolc! Palma: Niko ne može da nam odredi ko će nam biti gosti!

Foto: printscreen/pink.rs

Komentarišući dolazak Sergeja Lavrova u Srbiju, i problemima oko organizacije njegovog dolaska, Bokan je rekao da je retka i jedinstvena prilika da svi građani neke zemlje mogu da se uvere u uspešnost spoljne politike sopstvene zemlje, kao što je to sada sa nama.

- Mi imamo priliku da danas dođu do nas neki od najvećih lidera međunarodne političke scene, kao što su Lavrov i Olaf Šolc. Imati ova dva političara jednog za drugim, dokaz je jedne unikatne pozicije koja liči na poziciju Švajcarske i Portugalije u Drugom svetskom ratu. Mi tu poziciju nikada u istoriji nismo imali - rekao je Bokan.

Kako kaže, uspeli smo da nikoga ne izdamo, da ne igramo dvostruke igre. Dodaje da na inteligentan način držimo svoju stolicu.

Dragan Marković Palma, rekao je da je Srbija slobodna država u koju može da dođe ko god hoće. Dodaje da, kada je u pitanju najava ispred zgrade Predesedništva, da je poznato ko to organizuje, i da smo videli na izborima šta narod o njima misli.

- Narod je predsedniku dao poverenje, možda u najgorem vremenskom periodu u poslednjih 40 godina, gde treba da donosi odluke i kada Srbija i dalje treba da ide napred, da vidimo kako da u njoj živimo od svog rada - rekao je Palma.

Kako kaže, Srbija je osudila akcije Rusije u Ukrajini, dodaje da smo mi doživeli rat i da znamo kako izgleda kada padaju bombe.

- Ja sam u Egiptu predložio da Srbija bude država domaćin i posrednik kada je u pitanju mirenje i smirenje sukoba u Rusiji i Ukrajini - rekao je Marković i dodao da ne razume da nekome smeta to što će Lavrov da dođe u Srbiji.

Kako kaže, takođe se radujemo i poseti Olafa Šolca, i da niko ne može da nam određuje ko će da nam budu gosti danas, sutra niti prekosutra.

Zoran Bokan kaže da smatra da ni Lavrov ni Šolc neće moći da dođu u najavljene posete.

- Lavrov neće sigurno leteti redovnom linijom, a prelet mu ove zemlje koje su pretile neće ni dati, tako da će se sve završiti na tome - rekao je Bokan.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading