VUČIĆ ODBRUSIO ŠOLCU! Prvi put čujemo da se traži PRIZNANJE! Koliko volite teritorijalni integritet Ukrajine, toliko mi volimo Srbije! (VIDEO)

Autor:

Vesti

10.06.2022

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački kancelar Olaf Šolc je tokom boravka u Prištini rekao da dve zemlje koje se međusobno ne priznaju ne mogu da postanu ćlanice Evropske unije.

VUČIĆ ODBRUSIO ŠOLCU! Prvi put čujemo da se traži PRIZNANJE! Koliko volite teritorijalni integritet Ukrajine, toliko mi volimo Srbije! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Kasnije se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu gde se razgovaralo o saradnji dve zemlje, ali i članstvu naše zemlje u Evropskoj uniji.

- Mi ne reagujemo na taj način na pritisak u kojem nam neko nešto zapreti, pa monda to morate da uradite! Mi smo danas čuli da se traži međusobno priznanje - oštro je odgovorio predsednik u prisustvu nemačkog kancelara.

 

 

- Mi smo slušali da se traži deo pregovaračke platforme, a to je sveobuhvatna normalizacija Beograda i Prištine. Niko to nije tražio, osim Amerikanaca. To smo danas čuli, stvari se menjaju na štetu Srbije, upravo kako sam i predvideo da se događa. Ako vi mislite da treba da nam pretite zato što čuvamo poredak UN, mi nemamo ništa protiv. Vi svoj posao, mi svoj posao. Meni je važno da kancelar Šolc zna šta se dešava - kazao je predsednik Srbije.

- Nemojte da se ljutite, onoliko koliko vi volite teritorijalni integritet Ukrajine, toliko mi volimo teritorijalni integritet Srbije, izvinite! -

Podsetimo, predsednik je danas razgovarao sa nemačkim kancelarom, nakon čega je usledio razgvor delegacija dve zemlje. Ovo je prva poseta nemačkog kancelara nakon posete Angele Merkel Beogradu. 

Kancelar je bio decidan u pogledu sankcija Rusiji, rekavši da su sankcije preduslov za članstvo. Takođe, kazao je da je stav o pitanju Kosova jasan, a ranije u toku dana u Prištini je rekao da je međusobno priznanje uslov za ulazak u EU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (4)

Loading
Marko

10.06.2022 18:25

Kaži nacisti da je pored toga što je nacista i fašista

Lola

10.06.2022 18:53

Vucic je uz duzno postovanje i sve drzavne pocasti sa kojima je docekao Solca jasno branio svoje stavove i za Kosovo i za Rusiju.

Neda

10.06.2022 20:20

Svaka reč Vam je na mestu predsedniče!Srbija ne da svoje!

Njanja

11.06.2022 11:45

Predsednik Vučić je iskren u svojoj odbrani Srbije iako smo mala zemlja naspram Nemačke imamo pravog vođu velikog srca .