Nisi mrdnula, a jašeš na grbači ugroženih žena: Biljana Srbljanović žestoko isprozivala Zoranu Mihajlović

Autor: M. ŽILOVIĆ

Vesti

09.06.2022

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramotno je da Zorana Mihajlović, osoba koja ku****m nije mrdnula da zaštiti žene od seksualnog uznemiravanja, hoće da se okoristi i ubere poene od toga...

Nisi mrdnula, a jašeš na grbači ugroženih žena: Biljana Srbljanović žestoko isprozivala Zoranu Mihajlović

Foto: Tanjug/Media centar

Zorana Mihajlović i Biljana Srbljanović

Ovo je suština, i to izrečena baš njenim rečima, onoga što je dramska spisateljica Biljana Srbljanović juče u seriji tvitova napisala na račun ministarke energetike Zorane Mihajlović, optužujući je da pokušava da se okoristi o žrtve seksualnog uznemiravanja, za koje ništa nije uradila iako je na čelu vladinog tela za rodnu ravnopravnost.

JASAN POVOD

Povod, pogađate, slučaj uznemiravanja studentkinja na Arhitektonskom fakultetu, o kojem je Republika već u više navrata pisala.

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Žestoko napala ministarku: Biljana Srbljanović

 

Istraga koja se vodi utvrdiće šta se sve tu tačno dešavalo, tek Srbljanovićevoj je zasmetalo to što Mihajlovićeva (po svom lošem starom običaju, rekli bismo) hoće da prigrabi neki poen.

 

Hoće, valjda, makar malo da neutrališe sve ono o čemu se pisalo prethodnih dana, od napada na kolege iz Vlade do mešanja u sve i svašta.

- Uvek sam se pitala ko su ljudi koji mogu da probaju da se okoriste o ovakve stvari. I eto - napisala je Srbljanovićeva uz fotografiju Mihajlovićeve.

Ređali su se potom tvitovi slične sadržine.

Republika

Foto: Tanjug/Z. PETROVIĆ

U sve se meša, a zapravo ne radi ništa: Zorana Mihajlović

 

- Ne da ona nije doprinela (naravno da nije), nego apsolutno ništa nije ni rešeno. Sramotno je da osoba koja je na čelu tela koje ku*cem ne mrda da zaštiti žene, a smatra da je rodna ravnopravnost iscrpljena u nošenju roze šlema tokom obilaska gradilišta o kojima nasumično nagađa elementarne pojmove, mrtva ladna jaše na grbači ugroženih žena da bi istakla sebe. Sram te, bre, bilo, koordinatorko - napisala je, između ostalog, Biljana Srbljanović.

NEMA ZASLUGA

Ona je optužila Mihajlovićevu i da se hvali da je ona lično okončala slučaj Miroslava Aleksića i Petnice.

- Ako ste obeshrabreni, setite se da je, fala bogu, Zorana Mihajlović, kako kaže, okončala slučaj Mike Aleksića i Petnice i time rešila problem seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja. Oh, wait. Ku*ac moj je rešila i ku*ac se okončalo. Ne samo da nema nikakve zasluge za pomenuto nego to nije ni blizu da bude rešeno - napisala je Srbljanović.

Mihajlovićeva: Nema tu profita

Nakon tvitova Srbljanovićeve oglasila se i Zorana, koja je za medije rekla:
- Nikakav profit niti korist neko može niti sme da ima kada je nasilje nad ženama u pitanju. U svakom slučaju za koji saznam, reagujem i pozivam nadležne institucije da preduzmu sve mere jer i sama znam šta to znači i koliko je potrebna podrška i institucija sistema i okoline, zato uvek ponavljam da je to društveni problem. Od takvih vesti praviti spektakl je dobro samo za roman, pozorišni komad ili, u nedostatku kreativnosti, za status na Tviteru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading