OGLASIO SE ARHITEKTONSKI FAKULTET! Evo šta je rečeno povodom anonimnih objava o seksualnom uznemiravanju

Autor:

Vesti

06.06.2022

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon pisanja o ispovestima studenata arhitekture koji su na Instagramu izneli svoja iskustva o seksualnom zlostavljanju navodeći da svi na fakultetu znaju za ova nedela, a da niko ništa ne čini, oglasio je i Univerzitet u Beogradu.

OGLASIO SE ARHITEKTONSKI FAKULTET! Evo šta je rečeno povodom anonimnih objava o seksualnom uznemiravanju

Foto: www.arh.bg.ac.rs/Instagram

- Povodom anonimnih objava na društvenim mrežama i medijskih napisa o seksualnom uznemiravanju studenata, rektorski kolegijum Univerziteta u Beogradu saopštava da osuđuje sve vidove nasilja, uključujući sve oblike seksualnog uznemiravanja - navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu Univerziteta i dodaje:

- Univerzitet u Beogradu je u prethodnom periodu preduzeo sve radnje kako bi regulisao pravni okvir za sprečavanje seksualnog zlostavljanja. Nedavno je donet i Pravilnik o sprečavanju i zaštiti od seksualnog uznemiravanja na Univerzitetu u Beogradu. Njime su definisane mere za njegovo sprečavanje kao i postupak zaštite od seksualnog uznemiravanja. Na svim fakultetima i institutima Univerziteta u Beogradu postoje poverenici za ravnopravnost, zaduženi za prevenciju i sprečavanje seksualnog uznemiravanja zaposlenih i studenata, kao i za suzbijanje svakog oblika diskriminacije, a posebno po osnovu pola, roda, rodnog identiteta i seksualne orijentacije. Rektorski kolegijum poziva sve osobe koje se osećaju ugroženo, da se obrate nadležnim državnim i fakultetskim organima.

Republika

Foto: Shutterstock

Seksualno uznemiravanje/Ilustracija

 

Podsetimo, objavama studenata arhitekture, mnogo njih već duže vreme od jednog profesora i jednog asistenta Arhitektonskog fakulteta u Beogradu navodno trpe seksualno nasilje, piše Kurir.

- U svetlu aktuelnih navoda na društvenim mrežama i u medijima, u vezi sa uznemiravanjem studenata na Univerzitetu u Beogradu - Arhitektonskom fakultetu, apelujemo na sve koji se po ovom pitanju osećaju ugroženo da se obrate povereniku za ravnopravnost Fakulteta na mejl adresu - vesnam@arh.bg.ac.rs - navodi se u saopštenju fakulteta na sajtu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading