U Mozzartu kvote na pobede Francuske u Splitu i Danske u Beču najveće na svetu

Autor: Republika

Sport

06.06.2022

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nigde nećete da nađete veće.

U Mozzartu kvote na pobede Francuske u Splitu i Danske u Beču najveće na svetu

Foto: Tanjug/AP

To što nema više onako velikog izbora u listama, pošto su se završila nacionalna prvenstva, ne mora da brine kladioce Mozzarta. Bukmejkeri su spremili ovog ponedeljka lepo iznenađenje.

Za dve utakmice A divizije Lige nacija očekuju vas u svakom momentu najveće kvote na svetu. U pitanju su dvojke na mečeve koji će se odigrati u Splitu i Beču, preciznije na pobede Francuske i Danske.

HRVATSKA - FRANCUSKA (PONEDELJAK, 20.45), DVOJKA 2,15

Ovogodišnja Liga nacija nije dobro počela ni po Hrvate, ni po Francuze. Obe selekcije su doživele poraze u 1. kolu, s tim što su Vatreni ostavili daleko lošiji utisak. Na Poljudu ih je pre tri dana savladala Austrija sa 3:0, pa će sada izabranici Zlatka Dalića morati da probaju da poprave utisak protiv aktuelnog šampiona sveta. Francuzi su takođe izgubili, od njih je posle preokreta u Parizu bolja bila Danska sa 2:1. Na toj utakmici doduše nije Galske petlove vodio selektor Didije Dešan, pošto mu je preminuo otac, pa je na klupi sedeo njegov pomoćnik Gi Stefan. Sada se Dešan vratio na posao, sa ekipom je u Hrvatskoj, a prema najavama iz Francuske večeras će malo kombinovati sa sastavom.

Neće igrati Ugo Ljoris, Kilijan Mbape i Rafael Varan, ali i pored toga su gosti predvođeni Antoanom Grizmanom i Kristoferom Nkunkuom veliki favorit. Uostalom, i Hrvatskoj nedostaje nekoliko prvotimaca, zbog povreda i korona virusa Dalić ne može da računa na Joška Gvardiola, Bornu Sosu, Marka Livaju... Hrvatska i Francuska su do sada odmerili snage osam puta, počev od onog polufinala Mundijala 1998. godine. Vatreni nijednom do sada nisu uspeli da savladaju Galske petlove, doživeli su šest poraza i odigrali dva puta nerešeno. Poslednji njihov susret smo videli u oktobru 2020. godine, takođe u Ligi nacija. Tada su Francuzi na Maksimiru trijumfovali sa 2:1.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Danske

AUSTRIJA - DANSKA (PONEDELJAK, 20.45), DVOJKA 2,65

Ralf Rangnik nije mogao da zamisli bolji početak na novom radnom zadatku. Debitovao je kao selektor Austrije pobedom nad Hrvatskom sa 3:0. Danas ga međutim očekuje mnogo teži zadatak, u goste mu dolazi izuzetno razigrana selekcija Danske. Vikinzi su javnost oduševili prošle godine na Evropskom prvenstvu, kada su dogurali do polufinala odakle ih je eliminisala Engleska tek posle produžetaka. Potom su Danci postali prva selekcija iz Evrope koja se plasirala na Mundijal u Kataru, završili su kvalifikacije sa devet od mogućih 10 pobeda. U martu su izabranici Kaspera Hjulmanda pobedili Srbiju sa 3:0, a zatim pre tri dana otvorili Ligu nacija trijumfom nad Francuskom u Parizu sa 2:1. Gubili su do 68. minuta, ali je potom centarfor Trabzona Andreas Kornelijus sa dva pogotka režirao preokret. U pomenutim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo Danska je dva puta pobedila Austriju, u martu prošle godine u Beču sa 4:0, a zatim u oktobru u Kopenhagenu sa 1:0. Vikinzi su trijumfovali na 11 od poslednjih 14 utakmica u svim takmičenjima.

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading