VUČIĆ OČI U OČI S LAJČAKOM! Tema je nastavak dijaloga s Prištinom!

Autor: Republika

Vesti

02.06.2022

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se, tokom boravka u Bratislavi, sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

VUČIĆ OČI U OČI S LAJČAKOM! Tema je nastavak dijaloga s Prištinom!

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije doputovao je u Bratislavu gde će ušestvovati na godišnjem "GLOBSEC 2022" Forumu.

- Kao i uvek, otvoren i iskren razgovor sa Lajčakom o situaciji u regionu, kao i o svim temama od interesa u cilju konstruktivnog nastavka dijaloga sa Prištinom - naveo je Vučić na instagram profilu "Budućnostsrbije" uz fotografiju sa Lajčakom.

Dodao je da su analizirali postignuto i saglasili se da ispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma i dalje ostaje ključna poruka za svaki dalji razgovor.

- Ponovio sam punu posvećenost Srbije nastavku tog procesa i nastojanjima da se dođe do kompromisnog rešenja u cilju stvaranja boljih odnosa izmedu Srba i Albanaca - poručio je Vučić.

- Saglasili smo se da je regionalna saradnja, uz očuvanje mira i stabilnosti, jedini pravi put za napredak zemalja Zapadnog Balkana - dodao je predsednik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
okica

02.06.2022 12:07

Predsedniik Vucic se zalaze za mir i nastoji na ocuvanju integriteta Republike Srbije. Nastavak dijaloga sa Pristinom je od izuzetne vaznosti,a samo dogovorom i mirnim putem se moze doci do kompromisa! Verujem u Vucica jer zna sta radi!