ZORANA PLAČE KOD ŠOLAKA: Ministarka kuka zbog tekstova Srpskog telegrafa! KOD TAJKUNA NAŠLA UTOČIŠTE

Autor:

Vesti

01.06.2022

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade jadala se medijima u vlasništvu tajkuna što naš list piše o njenim ambicijama da sastavlja i upravlja Vladom.

ZORANA PLAČE KOD ŠOLAKA: Ministarka kuka zbog tekstova Srpskog telegrafa! KOD TAJKUNA NAŠLA UTOČIŠTE

Foto: Tanjug/printscreen

Zorana Mihajlović, ministarstva rudarstva i energetike, našla je rame za plakanje u glasilima "Junajted medije" tajkuna Dragana Šolaka, gde se na sav glas izjadala što je, kako je kazala, kritikuju jer ne govori lepo o kolegama u Vladi.

A onda je na sva usta zakukala što Srpski telegraf piše o njenim ambicijama da kroji i postrojava ministre u Vladi, usput kolegama s kojim sedi u tehničkoj vladi deleći lekcije kako bi zapravo trebalo da izgleda budući kabinet - sposobniji, efikasniji, stručniji, obrazovaniji.

- Verujem da mora da bude jača nego ova, da imamo još bolje ljude nego u prethodnoj. Za to se zalažem i stalno pričam o tome i stalno me kritikuju zbog toga i govore kako ne govorim lepo o ministrima. Nije tačno. Samo želim da budemo jaki i snažni da prođemo kroz probleme koji nas čekaju - izjavila je Mihajlovićeva u intervjuu za izdanje lista Nova.

ČUDAN MANIR

Upravo ovom izjavom Mihajlovićeva je isprozivala Srpski telegraf, koji je u dva navrata ove sedmice ukazivao na upitan manir ministarke da maltene kao profesorka redom kolegama iz Nemanjine 11 spočitava način i kvalitet njihovog lika i dela, uz lekcije kako bi trebalo da se ponašaju i rade svoj posao.

Pošto je u istom intervjuu ponovila savete kako bi trebalo da izgleda nova vlada, u drugom delu pokušala je da se "izvuče". 

- Mislim da je jako važno da imamo zajednički konsenzus, bez obzira na to kojim političkim partijama pripadamo, da shvatimo šta je dobro i šta je budućnost za našu zemlju. Odluke koje sada donosimo su odluke za narednih 10, 20 godina - kazala je ona.

DŽABA SAV TRUD

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, podseća da se zna ko donosi odluku o mandataru i sastavu buduće vlade.

- Odluku o sastavu buduće vlade donosi isključivo predsednik republike Aleksandar Vučić, koji će posebno voditi računa da Vladu ne postavljaju ni Šolak ni ambasadori. Nije isključeno da oni imaju svoje kandidate, ali potpuno je jasno da će Vučić meriti rezultate dosadašnjih ministara i da će rezultati biti jedino merilo. Ne treba se zanositi da će Nova, N1 i društvo postavljati ministre. Nema šanse - konstatuje Spasić za Srpski telegraf.

Ovako je Zorana htela da šefuje

* pokušala da kadrira Vladom i određuje ko će biti ministar
* u medijima nameće svoje stavove kao pravac u kojem treba da deluje ova i buduća vlada
* napadala stranačke kolege, poseban pik imala na Vladimira Đukanovića
m ni koalicione partnere nije štedela, meta joj je često bio lider SPS Ivica Dačić
* ostvarila se i na direktor javnih preduzeća, Dušana Bajatovića iz "Srbijagasa" izbacivala iz Vlade

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading