SPECIJALNI RAT PROTIV SRBIJE U PUNOM JEKU, VUČIĆ NA UDARU HEJTERA! Predsednik smislio lažne bombe - NAJGLUPLJI NAPAD ŠOLAKOVIH MEDIJA

Autor:

Vesti

19.05.2022

19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pretnje o postavljenim bombama u školama, bolnicama, na mostovima... kojih je proteklih dana bilo više od 300, najviše u Beogradu, ali i širom Srbije, poslužile su, verovali ili ne, delu opozicione grupacije za napad na državno rukovodstvo i urušavanje Srbije.

SPECIJALNI RAT PROTIV SRBIJE U PUNOM JEKU, VUČIĆ NA UDARU HEJTERA! Predsednik smislio lažne bombe - NAJGLUPLJI NAPAD ŠOLAKOVIH MEDIJA

Foto: Tanjug/ST

Aleksandar Vučić

Glasila u vlasništvu "Junajted medije" Dragana Šolaka (zlo)upotrebila su dojave o eksplozivnim napravama postavljenim u različitim ustanovama i institucijama za obračun s politikom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U istom danu dva dnevna lista - Nova i Danas, povela su maltene identičnu kampanju, u kojoj se relativizuje opasnost i podsmešljivo sugeriše da je, maltene, Vučić smislio lažne pretnje bombama da bi, u kompleksnim geostrateškim okolnostima usled rusko-ukrajinskog sukoba, opravdao politiku prema zvaničnoj Moskvi (?!).

BAŠ ZAUDARA

U tekstu "Lažne bombe iz domaće kuhinje" autor konstatuje da mu "nešto zaudara da bi u novoj ludosti s 'bombama' moglo biti i domaće 'pameti'", te da niko normalan ne veruje da je moguće istovremeno postaviti bombe u 100 škola, u više tržnih centara, u studentski dom, u vodovod...

Republika

Foto: ST/P. DIVAC

 

 

- Jedino je kanalizacija preskočena, valjda iz higijenskih razloga. Imam prijatelja čuvara jedne škole na Vračaru. Kamere, katanci, ograda, školski policajac - nema šanse za podmetanje, objasnio mi je. Veli: "Mene može da raznese samo kakva seks-bomba, ali takve pakete ne šalje" - podrugljiv je u komentaru za Nova Milenko Vasović.

I onda se, nastavlja, nađe neko pametan da nas "osvesti" da su se "udružili Ukrajinci i Albanci" protiv Srbije, te da ne zna otkud u toj udrugi nema i Hrvata i Bošnjaka, Montegrina:

- Dežurni rasturači panike i uterivači straha još poručuju da su "jezive najave pokolja" pisane "jezikom masovnog ubice"... Zar nema niko da kaže: "Čekajte, ljudi, ne paničite, vidite da vas ludaci vuku za nos.... I sasvim je svejedno da li te dojave dolaze od manijaka iz inostranstva ili od domaćeg nevladinog odeljenja za sluđivanje naroda. Začepite usta paničarima, ne zamajavajte preplašen narod... Nego simptomatično mi je da "bombi" nema u Beogradu na vodi? Slučajno?

CRNE LISTE

U sličnom tonu list Danas otkriva (?!) da se MUP nije potrudio da sazna ko je preko inostranih servera uputio pretnje bombama jer zahtev za istragu i saradnju nisu uputili Evropolu. Iako im iz istog tog Evropola u istom tom tekstu objašnjavaju da Srbija nije članica EU, te da bi pomoć bila ograničena, čak i da je zatražena.

- Pa "obrnuli su igricu", kako bi rekli mladi. Ako je i od Šolaka, pa mnogo je. To je potpuno ludilo mozga. Sramno je što se čak i pretnje o postavljenim bombama u ranjivim institucijama koriste za obračun s Vučićem. Ako su ikada i imali, izgubili su svaki kredibilitet - ukazuju sagovornici Srpskog telegrafa iz opozicije koji su insistirali na anonimnosti da ne bi za kaznu, kao pojedine kolege, završili i na "crnim listama" u Šolakovim medijima.

Frustracija, zloupotreba i blaćenje

Ilija Životić, stručnjak za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala iz Internacionalne policijske organizacije, kaže za Srpski telegraf da nije prvi put da se ovi mediji ne ponašaju adekvatno situaciji kada je potrebno zbiti redove i stati uz svoju zemlju u teškoj situaciji.
- Uporna zloupotreba slobode medija da bi se građanima predstavila teorija zavera i pokušalo da se naruši poverenje koje su isti ti građani predsedniku dali na izborima samo odslikava stepen njihove frustracije zbog loših izbornih rezultata stranaka, čiji su oni medijski pokrovitelji. Ne postoji teška situacija u kojoj se Srbija nalazila prethodnih godina, a da ovi mediji nisu pokušali da je iskoriste za blaćenje sopstvene države i promociju njima adekvatnih političara. Stepen njihove povezanosti vidimo i sada kada nakon izbornog debakla svojih posilnih nastavljaju u istom maniru, optužujući vlast Srbije za nešto što svako normalan zna da baš to toj istoj vlasti ni najmanje nije potrebno u ovom trenutku svetskih previranja i polarizacije, već joj je direktna smetnja i utiče na rejting.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading