ZORANIN MUŽ UZIMAO PARE: Otkrivamo kako je ministarkin suprug Vladimir izbegao hapšenje

Autor:

Vesti

30.05.2022

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trebalo da padne u aferi "Železnica" s Miroljubom Jevtićem, koji je u međuvremenu osuđen na godinu zatvora.

ZORANIN MUŽ UZIMAO PARE: Otkrivamo kako je ministarkin suprug Vladimir izbegao hapšenje

Foto: ST/D. KADIĆ

Vladimir Atanacković i Zorana Mihajlović

Biznismen Vladimir Atanacković, u javnosti poznat po luksuznoj kući na Dedinju i, još više, po tome što je suprug (nevenčani) Zorane Mihajlović, ministarke rudarstva i energetike, trebalo je da bude uhapšen u aferi "Železnica" pre dve i po godine, saznaje Srpski telegraf.

U toj aferi, koja je zatresla Srbiju u januaru 2020, uhapšen je Miroljub Jevtić, tada direktor "Infrastrukture železnica", zbog primanja 10.000 evra mita u vezi s poslovima eksproprijacija zemljišta na trasama brzih pruga. Atanacković se, kako saznaje naš list, izvukao nakon dojave iz policije, ali i da se ne bi narušio međudržavni sporazum s Kinom, prema kojem su njihove firme radile deo pruge Beograd - Novi Sad, a s obzirom na to čiji je Atanacković suprug.

RAZLIČITI ISKAZI

- Atanacković je trebalo da bude uhapšen dan pre privođenja Jevtića jer su ljudi u istrazi došli do saznanja da će primiti novac na bazenu hotela "Hajat". Međutim, neko je dojavio šta se sprema, da li zbog veza s njim, ugovora s Kinezima ili iz oba razloga, te se on spasao - priča sagovornik našeg lista iz bezbednosnih krugova.

Podsetimo, upravo je Jevtić, kako je pisao naš list pre dve godine, na saslušanju u policiji otkrio da je "manji deo para zadržavao za sebe, a veći deo davao ministarki Mihajlović i njenom mužu biznismenu Atanackoviću na ruke". To je, međutim, kasnije pred tužiocem opovrgao.

A kako se istraživački tim našeg lista već izvesno vreme bavi ispitivanjem novih saznanja o ovoj aferi i nekim drugim poslovima Mihajlovićeve, ali i Atanackovića, nije ni čudo što ministarka kontinuirano napada naš list.

- Vaša redakcija je jedna od retkih koja se bavi njenim likom i delom. Ona zna da vi znate dosta... Dok je u pojedinim glasilima zaštićena kao beli medved. I baš zato ona, kad god objavite neku priču o njoj, kreće u kontranapad, uglavnom nudeći sama sebe da gostuje na televizijama. I po nepisanom pravilu, umesto odgovora na pitanja o konkretnim radnjama, menja teze i kreće u klevetanje tabloida - zaključuje naš sagovornik.

JOŠ JEDAN NAPAD

Republika

Foto: Tanjug/Z. PETROVIĆ

Zorana Mihajlović

Poslednji atak na Srpski telegraf, baš po toj formuli da je napad najbolja odbrana, dešava se zbog istraživanja afere oko Atanackovića. Maskirajući prave razloge za ofanzivu, iskoristila je, kao povod, tekst "Zorana bi da kroji Vladu! Izvređala sadašnje ministre", objavljen u nedelju, a posle intervjua Politici, u kom je isprozivala kolege u Nemanjinoj 11, deleći lekcije da bi kadar nove vlade trebalo da bude "snažniji i daleko kvalitetniji od sadašnje, čiji će članovi imati autoritet stvoren obrazovanjem i rezultatima, ne funkcijom". Kao da nije deo iste Vlade i kao da ne bi bilo normalno da podnese ostavku ako već smatra da sedi s nekompetentnim ljudima.

- Oni meni pošalju pitanja. E sad, kad vidim ko mi piše, ta i ta novina - reketaši - tako meni stoje u mojim kontaktima. Ne odgovaram na to zato što je to postalo toliko bizarno i bezveze i ti komentari... - rekla je juče Mihajlovićeva, između ostalog, u jutarnjem programu na jednoj TV.

Činjenice

- bivši direktor "Infrastruktura železnice" Miroljub Jevtić uhapšen je 11. januara 2020.

- hapšenju prethodili meseci tajnog nadzora, tokom kojih su istražitelji ulovili direktora kako u svojoj kancelariji prima mito

- u policiji rekao da je veći deo novca davao Atanackoviću, ali je kasnije to negirao

- na početku suđenja u februaru negirao optužbe za primanje mita

- Specijalni sud u Beogradu osudio ga 21. oktobra 2021. na godinu dana zatvora zbog primanja mita od 10.000 evra u vezi s poslovima eksproprijacije zemljišta na trasi brze pruge

- sud naložio i oduzimanje tih 10.000 evra, koje je primio kao poklon, od trojice optuženih koji su ranije priznali krivicu

- izrečena mu je mera bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje ili rukovanje tuđom imovinom ili čuvanje te imovine u trajanju od tri godine

- Jevtiću se sudi i u postupku u kojem se, zajedno s nekadašnjim bliskim saradnikom Mihajlovićeve, bivšim državnim sekretarom i njenim pomoćnikom Miodragom Poledicom i još četiri optužena, tereti za zloupotrebe u javnim nabavkama

Kad gestikulacija oda: Mudra glava, to sam ja

Republika

Foto: Printscreen

Zorana Mihajlović u jutarnjem programu

Mihajlovićeva je juče na TV ponovila da želi da nova vlada bude s još obrazovanijim, kvalitetnijim i ljudima s kapacitetom, koji imaju rezultate.

- A, naravno, odmah su se neki pronašli, pa odmah su se u nekim medijima pojavili napadi kako ja, eto, želim da uvedem sankcije Rusiji i izvređala sam celu Vladu. Naprotiv, ne. Samo želim da ta vlada bude jaka, da prolazi kroz ovaj težak period. Ovo je najteži period koji pamtimo u prethodnih 25 godina. I mi moramo da budemo svesni da ta vlada mora da ima autoritet. I da možete da se zovete kako hoćete i da možete da imate funkciju koju hoćete, autoritet se tako ne dobija. Nego znanjem, rezultatom, MUDROM GLAVOM - kazala je ona i baš u trenutku dok je izgovarala ove poslednje reči pokazala kažiprstom na sebe, preciznije svoju glavu.

Jasno je demonstrirala visoko mišljenje o sebi, plus ambicije, protumačili su za Srpski telegraf stručnjaci za neverbalnu komunikaciju.

Odgovor ministarke: Nećete se izvući

Na pitanja našeg lista da li je tačno da je njen suprug Vladimir Atanacković trebalo da bude uhapšen u "Hajatu" dan pre nego je uhapšen Miroljub Jevtić Mihajlovićeva je u prvi mah kratko odgovorila:

- Nebuloze ozbiljne.

A onda je 37 minuta kasnije poslala opširniju verziju, koju prenosimo u celosti:

- Evo detaljnijeg odgovora, pa pošto već imate tekst, molim da objavite i odgovor. Apsolutno nije tačna nijedna reč koju ste naveli! Čista laž! Potpuno je nebulozna da je neko "trebalo da bude uhapšen"?! A tek da je moj Vladimir toliko moćan da može da ugrozi međudržavni sporazum Srbije i Kine... Posle toliko godina zajedničkog života nisam znala koliko je u stvari uticajan! Ali hajde da se ne igramo više. Svesna sam da plasiranjem ovakvih laži nije meta Vladimir, već - ja! I da neko misli da odustanem od iznošenja istine o tome šta se radilo u EPS i ko je odgovoran i ko mora da odgovara, a ne da bude nagrađen za kolaps najvećeg državnog preduzeća. I poručujem im - Džaba vam novci koje ste oteli iz EPS, njime možete da plaćate vaše sluge, ali ja neću stati! Odgovaraćete za ono što ste upropastili, na čemu ste se lično obogatili dok građani danas moraju da plaćaju milione evra za uvoz struje! I slobodno lažite i izmišljajte šta god hoćete o meni i mojoj porodici. Znajte, nećete se izvući!!!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Dr

30.05.2022 22:22

Da li je ova zena zaista smatra da su svi budale izuzev nje! Koliko vredi njen doktorat? Koliko vrede njeni strucni i nazovi naucni radovi! Koliko ih ima i gde je i koji implemetirala u praksi. E gospodjo toliko ste u kriminalu da ste prosto pobesneli od kolicine olako stecene imovine! Pa obogatili ste se za vise zivota! Tacnije pokrali ste gradjane Srbije! Da li uopste mozete da shvatite sta znaci odgovornost? Ispade da niste odgovorni za nista! Gde god ste bili sve ste rasturili i upropastili! Pametnom dosta!

Miki

31.05.2022 05:41

Ona je sramota SNS i Vlade Srbije, a ponajvise Predsednika.Onaj ko je postavlja na sve i svasta je ili lud ili mazohista.Ministarka za sve i svasta, ekonomista po obrazovanju, nikada se nije bavila ekonomijom, a da jeste dogurala bi samo do nekog direktorcica u drzavnoj firmi.Nikada nije odgovorila za mnogobrojne afere, ko nju finansira jer je izjavila da platu ministra ne prima.Ko finansira njene plastifikacije i njen mondenski zivot?Ja mislim da to rade nezadovoljni gradjani Srbije bez njihovog znanja i odobrenja.Za dobro drzave i naseg naroda ona ne sme biti deo vlade RS i na bilo kakvoj funkciji niti blizu novca.Jako je lakoma i ukradenim novcem kupuje ljubavnike i lagodan zivot na grbaci naroda.

Dr

31.05.2022 06:30

Koliko je ova zena okruta i zla! Nemilice svojim kontraverznim izjavama pokusava da se napravi haos u politici promovisuci sebe! Dosta je rasturila si sve gde god si bila. Narod te nece i zeli da vise nikada ne budes u politici! Dovoljno si se obogatila sa ledja naroda.

Vlast

31.05.2022 12:08

Tako je to kad mu žena ministarka, "čist" kao suza