DSS promenila IME! Evo kako će se ubuduće zvati, a i ko će je predvoditi!

Autor:

Vesti

29.05.2022

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na izbornoj sednici Skupštine izabrano je novo rukovodstvo stranke koje će predvoditi predsednik Miloš Jovanović.

DSS promenila IME! Evo kako će se ubuduće zvati, a i ko će je predvoditi!

Foto: Tanjug

Skupština Demokratske stranke Srbije usvojila je danas izmene statuta kojima je predviđena promena imena u Nova demokratska stranka Srbije, skraćeno Novi DSS, i usvojila Deklaraciju o spoljonopolitičkom položaju i identitetu Srbije pod nazivom “Srbija mora biti velika”.

Deklaracija je značajna zbog određivanja položaja i uloge Srbije u svetu i mera je sposobnosti srpskog naroda i države za istorijsko bivstvovanje, saopšteno je iz DSS.

Deklaracijom se predlaže dodatno učvršćivanje vojne neutralnosti Srbije i ističe opredeljenje stranke da je potrebna saradnja Srbije sa Evropskom unijom, ali bez punopravnog članstva - poput evropskog ekonomskog prostora. Deklaracijom je definisano da bi uvođenje sankcija Rusiji, između ostalog, bilo u potpunoj suprotnosti sa srpskim političkim i ekonomskim interesima i da je zato potpuno neprihvatljivo.

Na izbornoj sednici Skupštine izabrano je novo rukovodstvo stranke koje će predvoditi predsednik Miloš Jovanović. Izabrano je i pet potpredsednika od kojih su Dejan Šulkić, Zoran Sandić, Predrag Marsenić i do sada obavljali tu funkciju, dok su dva nova potpredsednika Siniša Atlagić i Uroš Janković, dosadašnji predsednik Izvršnog odbora.

 

Na Skupštini je izabrano i 85 članova Glavnog odbora koji će na prvoj sednici izabrati Predsedništvo i Izvršni odbor stranke.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading