NAŠE JE DA SAČUVAMO ZEMLJU I NAROD: Predsednik Vučić i patrijarh Porfirije se obratili iz Predsedništva Srbije (VIDEO)

Autor:

Vesti

18.05.2022

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas patrijarha srpskog Porfirija i episkope Srpske pravoslavne crkve, koji su se okupili na redovnom ovogodišnjem Arhijerejskom saboru SPC.

NAŠE JE DA SAČUVAMO ZEMLJU I NAROD: Predsednik Vučić i patrijarh Porfirije se obratili iz Predsedništva Srbije (VIDEO)

Foto: Printskrin: Tanjug

Susret se održao u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Hoću u nekoliko rečenicama da vam ukažem na neke stvari koje se mogu desiti u narednih šest meseci. Srbija se nalazi u mnogo težoj situaciji nego što to izgleda sada, da li se ozbiljniji i gradonosni oblaci uvijaju nad našom zemljom? Teže će biti imati dovoljno struje i gasa. Svetski lideri, neki od njih, predviđaju stanje kao pred Drugi svetski rat – rekao je Vučić na početku obraćanja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se zahvalio svima koji su došli na ovaj skup.

Želim da se zahvalim što ste prihvatili da budete naši gosti i da razgovaramo o različitim i važnim pitanjima za srpski narod. U razgovorima sa vama mnogo toga naučimo i dobijemo novu nadu i energiju, veru da ozbiljnošću i odgovornošću možemo da menjamo našu budućnost - rekao je Vučić.

Republika

Foto: Printskrin: Tanjug

Predsednik Srbije sa patrijarhom Porfirijem

On je naglasio da je izjavom Putina o izjednačavanju Ukrajine i Kosova i Metohije Zapad ubrzao ceo proces oko KiM kako bi "izbili" taj argument ruskom predsedniku iz ruku.

Obraćanje patrijarha Porfirija

Hvala gospodine predsedniče na pozivu i toploj dobrodošlici. Sa naše tačke gledište sukob u Ukrajini je sukob sistema vrednosti, sukob civilizacija, sukob koji i nas dovodi u poziciju da imamo neki stav. Naš stav crkve je molitva Bogu za mir - istakao je patrijarh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Klot

18.05.2022 16:21

Nadam se da ćete sačuvati i narod i državu.

Maja

19.05.2022 05:44

Zajedno moramo sačuvati stabilnost i mir.