BIĆE JOŠ JAČIH PRITISAKA ZAPADA: Predsednik "igra" diplomatsku igru na neverovatan način!

Autor:

Vesti

08.05.2022

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da postoji veliko interesovanje Zapada za to što Srbija ne uvodi sankcije Rusiji.

BIĆE JOŠ JAČIH PRITISAKA ZAPADA: Predsednik "igra" diplomatsku igru na neverovatan način!

Foto: TV Pink/printscreen

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da će u narednom periodu biti još jačih pritisaka na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, prenosi Tanjug. 

Brnabić je u emisiji Hit tvit na TV Pink rekla da postoji veliko interesovanje Zapada za to zašto Srbija ne uvodi sankcije Rusiji i istakla da će u narednom periodu pritisci na Srbiju da to učini biti jači.

- Ogromno je interesovanje i nametanje nekoliko tema od kojih je jedna zašto je Srbija jedina država koje ne uvodi sankcije Rusiji - istakla je Brnabić.

Izjavila je da će u narednom periodu Srbiji biti sve teže, ali da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "igra" diplomatsku igru na neverovatan način, te da na sastancima koristi poznavanje istorije i prava, pa je teško da mu se da argument protiv.

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić


Premijerka je navela da izjava predsednika Rusije Vladimira Putina u vezi sa Kosovom dodatno otežava situaciju Srbiji, te da je neverovatno koliko Putin, kako kaže, imitira sve ono što je Zapad radio 90 godina u slučaju Srbije i Kosova.

Brtnabić ističe da ja Srbija mora da se bori za međunarodno pravo jer ono čuva njene interese.

- Mi kao zemlja pokušavamo da se držimo međunarodnog prava kao ''pijan plota'', u tome se razlikujemo od drugih - kazala je Brnabić.

Osvrnula se na kritike opozicije oko ekonomskih mera koje uvodi Vlada, ističući da koliko god se smejali i kritikovali, država je pokazala da zna da se bori u kriznim vremenima.

- Koliko god da se smeju, mi smo uvek korak ili dva ispred za naše građane. Biće teško, ali mislim da smo pokazali da znamo da se borimo u kriznim vremenima - zaključila je premijerka Srbije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading