BIĆE JOŠ JAČIH PRITISAKA ZAPADA: Predsednik "igra" diplomatsku igru na neverovatan način!

Autor:

Vesti

08.05.2022

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je da postoji veliko interesovanje Zapada za to što Srbija ne uvodi sankcije Rusiji.

BIĆE JOŠ JAČIH PRITISAKA ZAPADA: Predsednik "igra" diplomatsku igru na neverovatan način!

Foto: TV Pink/printscreen

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da će u narednom periodu biti još jačih pritisaka na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, prenosi Tanjug. 

Brnabić je u emisiji Hit tvit na TV Pink rekla da postoji veliko interesovanje Zapada za to zašto Srbija ne uvodi sankcije Rusiji i istakla da će u narednom periodu pritisci na Srbiju da to učini biti jači.

- Ogromno je interesovanje i nametanje nekoliko tema od kojih je jedna zašto je Srbija jedina država koje ne uvodi sankcije Rusiji - istakla je Brnabić.

Izjavila je da će u narednom periodu Srbiji biti sve teže, ali da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "igra" diplomatsku igru na neverovatan način, te da na sastancima koristi poznavanje istorije i prava, pa je teško da mu se da argument protiv.

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić


Premijerka je navela da izjava predsednika Rusije Vladimira Putina u vezi sa Kosovom dodatno otežava situaciju Srbiji, te da je neverovatno koliko Putin, kako kaže, imitira sve ono što je Zapad radio 90 godina u slučaju Srbije i Kosova.

Brtnabić ističe da ja Srbija mora da se bori za međunarodno pravo jer ono čuva njene interese.

- Mi kao zemlja pokušavamo da se držimo međunarodnog prava kao ''pijan plota'', u tome se razlikujemo od drugih - kazala je Brnabić.

Osvrnula se na kritike opozicije oko ekonomskih mera koje uvodi Vlada, ističući da koliko god se smejali i kritikovali, država je pokazala da zna da se bori u kriznim vremenima.

- Koliko god da se smeju, mi smo uvek korak ili dva ispred za naše građane. Biće teško, ali mislim da smo pokazali da znamo da se borimo u kriznim vremenima - zaključila je premijerka Srbije. 

Komentari (0)

Loading