PREMIJERKA RAZGOVARALA SA AMERIČKIM AMBASADOROM! Hil: Srbija napreduje u dobrom smeru!

Autor:

Vesti

15.04.2022

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i novi ambasador SAD Kristofer Hil saglasili su se danas da će u narednom periodu zajedno raditi na očuvanju mira i jačanju stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, imajući u vidu da je to, kako su rekli, uslov svih uslova za napredak i Srbije i celog regiona.

PREMIJERKA RAZGOVARALA SA AMERIČKIM AMBASADOROM! Hil: Srbija napreduje u dobrom smeru!

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ

Premijerka Brnabić je na sastanku u Beogradu poželela dobrodošlicu američkom ambasadoru i izrazila nadu da će tokom njegovog mandata, već dobri odnosi Srbije i SAD, biti dodatno unapređeni, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Hil je naveo da ovo nije njegova prva poseta našoj zemlji, da mu je čitav region veoma dobro poznat i da je jasno da Srbija napreduje u dobrom smeru.

Brnabić je istakla da su Sjedinjene Američke Države izuzetno važan partner Srbije, kao i da američke firme, kako je saopšteno, zapošljavaju veliki broj naših građana i da rade na nekim kapitalnim projektima, poput Moravskog koridora.

Kada je reč o trenutnoj situaciji između Beograda i Prištine, Brnabić i Hil su saglasni da je dijalog jedini i najbolji put do normalizacije odnosa dve strane, navodi se u saopštenju.

Predsednica Vlade je istakla da je Srbija posvećena dijalogu i okrenuta budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading