BITNI SASTANCI U BERLINU: Vučić, Lajčak i Kurti u sredu kod Šolca

Autor:

Vesti

02.05.2022

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom tih sastanaka, portparol EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Peter Stano je potvrdio da će Lajčak posle sastanka sa Šolcom održati neformalni sastanak sa Kurtijem i Vučićem.

BITNI SASTANCI U BERLINU: Vučić, Lajčak i Kurti u sredu kod Šolca

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Nemački kancelar Olaf Šolc primiće u sredu u Berlinu specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, na dan kada će se sastati i sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, a zatim i s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Povodom tih sastanaka, portparol EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Peter Stano je potvrdio da će Lajčak posle sastanka sa Šolcom održati neformalni sastanak sa Kurtijem i Vučićem, prenosi Kurir.

- Nemački kancelar Šolc pozvao je predsednika Vučića i premijera Kurtija u specijalne bilateralne posete Berlinu 4. maja. Na poziv kancelara Šolca, izaslanik Lajčak će takođe otputovati u Berlin da se sastane s kancelarom, a zatim će održati poseban neformalni sastanak i s Vučićem i Kurtijem - naveo je Stano.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
tanjica

02.05.2022 17:18

Krajnje je vreme da Priština pokaže dobru volju za saradnju i nastavak dijaloga, bez da stalno negoduje!Krajnje je vreme da Priština pokaže dobru volju za saradnju i nastavak dijaloga, bez da stalno negoduje!

Zeljko

02.05.2022 18:27

Nemački kancelar Olaf Šolc podržava politiku mira i stabilnosti predsednika Vučića.