MAKRON ČESTITAO VUČIĆU: Možete da računate na PODRŠKU Francuske!

Autor:

Vesti

11.04.2022

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona u kojoj se izražava podrška evropskom putu Srbije i izražava uverenje da će Srbija zajedno sa EU i zemljama Zapadnog Balkana raditi na obnovi mira u Evropi.

MAKRON ČESTITAO VUČIĆU: Možete da računate na PODRŠKU Francuske!

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Gospodine predsedniče, dragi Aleksandre, nakon predsedničkih izbora od 3. aprila na kojima Vam je iznova poveren mandat na čelu Srbije, upućujem Vam svoje iskrene i srdačne čestitke - piše u čestitki.

- Srbija teži da se priključi Evropskoj uniji i zajednici vrednosti koja nas spaja. Uveren sam da ćete sa odlučnošću nastaviti posao započet na tom putu na kome možete da računate na podršku Francuske, posebno tokom narednih meseci, u svojstvu predsedavajuće Savetu Evropske unije. 

Ne sumnjam da će Srbija znati, pod Vašim vođstvom, da radi zajedno sa zemljama članicama Evropske unije i zemljama Zapadnog Balkana na obnovi mira koji je doveden u opasnost na našem kontinentu ruskom agresijom protiv Ukrajine (ruska vojna operacija).

Izražavajući želju da ću moći sa Vama da nastavim dijalog zasnovan na poverenju, u službi zajedničke evropske budućnosti i izvrsnosti naših bilateralnih odnosa, molim Vas, gospodine predsedniče, da primite izraze mog dubokog uvažavanja - navodi se u Makronovoj čestitki, saopštila je pres služba predsednika Vučića. 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Mirko

11.04.2022 20:21

Mnogo je bitna saradnja i jacanje prijateljskih odnosa sa Francuskom.

Tamara

12.04.2022 03:41

Zasluzena pobeda naseg predsednika na izborima,s toga i najiskrenije cestitke od strane Francuske.

Miloš

12.04.2022 06:30

Francuska je iskren prijatelj Srbiji.