LAŽNI AMERIČKI DIPLOMATA U IZBORNOJ KOMISIJI ISPRED DVERI?! Vinovnik skandala iz 2021. godine ponovo u žiži javnosti

Autor:

Vesti

22.03.2022

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred Dveri u opštini Inđija u izbornu komisiju imenovan je Stevan Simijanović, osoba koja je bila u centru skandala oko lažnog predstavljanja u Crnoj Gori.

LAŽNI AMERIČKI DIPLOMATA U IZBORNOJ KOMISIJI ISPRED DVERI?! Vinovnik skandala iz 2021. godine ponovo u žiži javnosti

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Simijanović je rođen na Cetinju i u Inđiji je prijavljen 1. decembra 2021. godine iako ne živi u tom gradu.

Ovaj Cetinjanin je dospeo u živu javnosti kada je, zbog susreta s njim, pred Odborom za bezbednost u Skupštini Crne Gore, 19. marta 2021. godine saslušan Dritan Abazović

Kako su mediji tada preneli, Simijanović se lažno predstavljao kao američki diplomata.

On je priveden 8. februara u Nikšiću pod sumnjom da je koristio falsifikovani diplomatski pasoš Sjedinjenih Država. Posle privođenja, osnovna tužiteljka u Nikšiću Ana Doderović pustila je Simijanovića da se brani sa slobode, a on je 12. februara napustio Crnu Goru preko graničnog prelaza Dobrakovo i prešao u Srbiju.

Prema pisanju medija iz Crne Gore, on je tokom boravka u toj zemlji, lažno se predstavljajući kao američki diplomata, pokušavao da ostvari saradnju sa ljudima iz bezbednosnog sektora u Vladi Crne Gore.

Republika

Foto: printscreen

Stevan Simijanović

Ambasada Sjedinjenih Država u Podgorici je posle izbijanja skandala zvanično obavestila crnogorsku policiju da jeste reč o američkom državljaninu, ali ne i o "američkom diplomati koji radi u ambasadi SAD-a u Beču pri misiji OEBS-a", kako se Simijanović predstavljao i kako je napisano na vizit karti koja je pronađena kod njega prilikom hapšenja. Ambasada je, takođe, odbacila bilo kakvu njegovu povezanost sa američkim državnim poslovima u Crnoj Gori.

Dnevnik Pobjeda je tih dana objavio da je Simijanović uhapšen posle boravka u sedištu kompanije Miodraga Dake Davidovića, biznismena i čelnika tada tek osnovanog Narodnog pokreta.

To što je Simijanović imenovan u izbonu komisiju baš ispred Dveri, koje se predstavljaju kao "patriotska partija" može da zvuči čudno samo onima koji nisu pažljivo pratili dešavanja oko ove stranke.

Naime, pre nekoliko godina u javnosti su se pojavile informacije da su Pokret Dveri i njihov lider Boško Obradović, od Amerikanaca dobili čak milion evra za predizbornu kampanju.

Glavni posrednik u finansijskom dilu SAD i Dveri bila je američka državljanka, profesorka Jasmina Vujić, koja je od 2015. članica Političkog saveta Dveri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading