NIJE BRANIO SVOJ KNIN, NEĆE NI MOJU KIKINDU! General Stupar prozvao Ponoša: Mi BORCI GA ZOVEMO DEZERTER!

Autor: D. P. - E. S. T.

Vesti

07.03.2022

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

General Milorad Stupar, prvi komandant čuvene 72. specijalne brigade Vojske, poručio je juče da predsednički kandidat Zdravko Ponoš, dok je bio oficir, nije branio ni svoj Knin, pa sigurno neće ni Kikindu (mesto iz kog je Stupar).

NIJE BRANIO SVOJ KNIN, NEĆE NI MOJU KIKINDU! General Stupar prozvao Ponoša: Mi BORCI GA ZOVEMO DEZERTER!

Foto: ST/V. LUKIĆ/Tanjug/AP

Kako je rekao Stupar, kao vojnik i patriota koji je uvek bio u prvim borbenim redovima, više puta je naglasio da bivši načelnik Generalštaba, kandidat Đilasovog dela opozicije, nikako ne treba da dođe na mesto predsednika Srbije.

Žali se na medijsku blokadu, a odbija gostovanja i intervjue

Zdravko Ponoš ne propušta priliku da se u njemu naklonjenim medijima ne požali na tobožnju medijsku blokadu. Kaže, nema gde da predstavi svoje mišljenje.

Istina je, međutim, potpuno drugačija. Tako je on u nekoliko navrata odbijao gostovanja na TV Prva, na Pink i Hepi neće da ide, a na ponudu Srpskog telegrafa da uradimo intervju s njim (na koji god način mu odgovara) nije se udostojio čak ni da odgovori.

STARA CRKVA

Evo kako je to Stupar juče objasnio gostujući u jutarnjem programu TV Pink kod Jovane Jeremić.

- Kada je došlo vreme da svoje znanje inženjera elektrotehnike, koji je službovao u rodu za elektronsko izviđanje i protivelektronska dejstva, upotrebi i pomogne krajiškoj vojsci, Ponoš je ostao u Beogradu pod suknjom. Kao čovek koji poznaje elektronska dejstva, on je bio neophodan vojsci Krajine i svi oficiri koji su bili neophodni trebalo je da se odazovu da brane svoju kuću, svoju državu i svoj narod. Zdravko Ponoš se nije odazvao pozivu i nije proveo niti jedan jedini dan rata u Krajini. Ako nije branio Knin i svoj Golubić i onu crkvu koja je stara 500 godina, neće zasigurno braniti ni moju Kikindu - rekao je Stupar.

Legendarni komandant elitnih specijalaca na ovu temu je govorio i nedavno u intervjuu za Srpski telegraf. Tada je rekao da je Ponoš zbog ovakvog ponašanja među borcima nosio etiketu dezertera.

- Mi borci ga zovemo dezerter. Takvom čoveku se ne može dati da, kao predsednik, komanduje oružanim snagama Srbije, jednom dezerter, uvek dezerter - oštar je bio Stupar.

PROIZVOD SAMOVOLJE

Prema njegovim rečima, način na koji je Ponoš postao načelnik Generalštaba nije zabeležen u istoriji nijedne vojske niti bilo koje zemlje sveta.

- On je proizvod samovolje, protivzakonitog i protivustavnog rada bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića. Do njega je Ponoš došao preko prijateljsko-rođačkih veza, a Tadić je prepoznao čoveka kog može da kontroliše. Ponoš je Demokratskoj stranci odavao određene vojne informacije i za to je nagrađen mestom načelnika Generalštaba. Da bi opravdao ovu njegovu poziciju, Tadić ga je slao na kurseve u Ženevu, London i Nemačku, pa ga mi u vojsci zovemo kursadžija jer on, praktično, nema nijednu vojnu školu koja bi ga činila generalom. On je lažni general - kategoričan je bio Stupar.

Šta je sve Ponoš preskočio
ŠKOLOVANJE
- viša Vojna akademija
- Škola nacionalne odbrane
KOMANDANTSKE DUŽNOSTI
- komandir čete
- bataljona
- odreda
- komandant puka
- brigade
- komandant korpusa
* unapređenje oficira uslovljeno je školskom spremom, propisanim godinama provedenim u određenom činu i službenom procenom

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Danilo

07.03.2022 12:35

Ponoš nije naš ponos.

Odgovori 18 3
Kiki

07.03.2022 17:06

@Danilo - On je Nato ponos.

kale

08.05.2022 08:15

Stuparu,reci šta se desilo u Vogišći!