KO VOLI NATO, DOBIJE POSAO KOD PONOŠA! Evo kako Đilasov kandidat za predsednika bira saradnike

Autor:

Vesti

22.02.2022

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravko Ponoš, predsednički kandidat opozicione koalicije Ujedinjena Srbija, koju predvodi lider SSP Dragan Đilas, najavio je da će njegov budući savetnik biti Srđan Dragojević, reditelj i nekadašnji poslanik SPS.

KO VOLI NATO, DOBIJE POSAO KOD PONOŠA! Evo kako Đilasov kandidat za predsednika bira saradnike

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zdravko Ponoš

Nimalo beznačajna preporuka Dragojevića da bude angažovan jeste njegovo otvoreno zalaganje da Srbija uđe u NATO. Time je i Ponoš potvrdio svoje preferencije o pridruživanju naše države Alijansi i epitete da je NATO lobista.

DOGOVOR EKIPE

On je, naime, kazao da će formirati takozvani predsednički savet, i to već u kampanji, za oblasti koje nisu njegova uža kompetencija - prava, zdravstvo, prosveta, kultura, te da je s Dragojevićem praktično već ugovorio da bude deo te ekipe.

Menja teze čim ga pitaju za depeše Vikiliksa

Ponoš konstantno izbegava da odgovori na pitanja koja se odnose i na navode iz depeša Vikiliksa, u kojima se nedvosmisleno potvrđuje njegova titula NATO čoveka, o čemu je pisao i Srpski telegraf. Iako je i u emisiji "Utisak nedelje" autorka Olja Bećković pokušavala da dobije komentar na tu temu, Ponoš je odgovor izbegavao pričom o školovanju na NATO koledžima.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

 

I ne samo time da Srbija mora u NATO, Dragojević se preporučio Ponošu stavovima da je južna srpska pokrajina Kosovo i Metohija nezavisna država i skandaloznim rešenjima za kosovski čvor.

- Kosovo pokloniti građanima Kosova uz 100 evra doplate po čoveku. To je politika. I da završimo sa sviranjem k..... Hoćemo u NATO i EU. Samo to je politika normalnosti - napisao je na Tviteru savetnik Dragojević.

 

 

ZAJEDNIČKI JEZIK

Nije ostalo neprimećeno da se možda kvalifikovao i time da je general Ratko Mladić zločinac, a da se u Srebrenici dogodio genocid, kako to, između ostalog, smatraju i kadrovi u Đilasovoj SSP njegove potpredsednice Marinike Tepić.

Šutanovac raskrinkao podmetačine o Mladiću

Ponoš je izneo hvalospeve o osuđenom generalu i bivšem komandanta Vojske RS Ratku Mladiću u prekjučerašnjem "Utisku nedelje", njegovim vojnim sposobnostima tokom rata, te izjavio i da su Mladića uhapsili isti oni koji su ga skrivali. Bivši predsednik DS Dragan Šutanovac bio je posebno ljut zbog pokušaja Ponoša da opere odgovornost svojih sadašnjih političkih saboraca poput Vladete Jankovića, koji je u vreme hapšenja Mladića branio boje DSS Vojislava Koštunice.
- Oni koji su ga skrivali, oni su ga jurili da bi ga, na kraju, uhvatili u nekoj letnjoj kuhinji. Da li ima malo srama - rezignirano je upitao Šutanovac dok je trajala emisija.
On je podsetio da Ponoševa tvrdnja nema nikakvo utemeljenje u činjenicama i okolnostima u kojima je upravo saradnja s Hagom bila i ostala ogroman kamen spoticanja između DS i DSS.
- Ko ga je predao, ko ga je skrivao, o čemu pišeš? Skrivali njega i dr Dabića ovi od Vladete Jankovića, a ne oni koji su ga priveli - reagovao je Šutanovac.

- Genocid u Srebrenici i ratni zločinac Ratko Mladić iskrsnu svaki put kada valja razgovarati o ekološkom uništenju zemlje, uništenom obrazovnom sistemu, zastrašujućoj društvenoj nejednakosti. Čak se i pametni ljudi "prime" na ovu matricu. Pitanje je - koliko su, zapravo, pametni - pisao je, između ostalog, Dragojević.

Politički analitičar Branko Radun kaže da je izbor Dragojevića izuzetno problematičan zbog njegovih stavova o najznačajnijim pitanjima, ne samo za većinski deo građana već i za birače tzv. građanske orijentacije na koju Ponoš i njegova opoziciona koalicija računaju:

- Tako da ispada da je Ponošu glavna kvalifikacija Dragojevića da ga uzme za savetnika bilo njegovo zalaganje za ulazak Srbije u NATO. To je taj zajednički jezik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Ilija

22.02.2022 09:19

Treba da volimo Srbiju, a ne NATO!

Odgovori 23 2
Zika

22.02.2022 09:39

Što više mrziš Srbiju bolji si Ponošu!

Odgovori 21 1
Cica

22.02.2022 10:53

zalaganje da Srbija uđe u NATO je isto kao da se svi srbi odreknu pravoslavlja i pogaze svoje ppreklo i korene. Ponoš 👎

Odgovori 19 0
Joca

22.02.2022 11:17

Srbija nikada neće zaboraviti nato bombardovanje, stradanje nedužnih civila. Zar ovakav čovek treba da nam kroji sudbinu?

Odgovori 19 0