Lončar: Najveća nabavka saniteta u istoriji srpskog zdravstva (FOTO)

Autor:

Vesti

12.03.2022

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmodernija i najsavremenije opremljena sanitetska vozila, ukupno 329 danas je dodeljeno zdravstvenim centrima u Srbiji.

Lončar: Najveća nabavka saniteta u istoriji srpskog zdravstva (FOTO)

Foto: Ministarstvo zdravlja

U okviru nabavke vrednosti više od 15 miliona evra, nalazi se pet tipova sanitetskih vozila za urgentne ekipe sa osnovnom opremom (110 sanitetskih vozila), kompletno opremljeno vozilo (osnovna oprema, aspirator i defibrilator - 95 sanitetskih vozila), te sanitetsko vozilo za urgentne ekipe sa osnovnom opremom, asiratorom, defibrilatorom i respiratorom (10 sanitetskih vozila), zatim vozila za prevoz pacijenata sa hendikepom, odnosno vozila sa rampom za uvoz pacijenata (19 vozila) i vozila za prevoz pacijenata na hemodijalizu (95 vozila).

Primopredaji sanitetskih vozila prisustvovali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, premijerka Srbije Ana Brnabić, kao i direktori zdravstvenih ustanova koje dobijaju nova vozila.

Ministar zdravlja poručio je da je to najveća nabavka novih sanitetskih vozila u istoriji srpskog zdravstva.

- Naša je obaveza bila da obezbedimo ova vozila zdravstvenim ustanovama, ali pre svega da obezbedimo najsavremenije uslove za naše građane - istakao je ministar.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je prilikom obilaska vozila ocenila da je to "ogromna stvar za srpsko zdravstvo".

- Ponosna sam na to kako se razvija srpsko zdravstvo. Ovo je ogromna stvar za sistem i za građane Srbije, a po licima zaposlenih vidim koliko im ovo znaći - ocenila je premijerka.

U okviru nabavke je i kontingent dodatnih putničkih vozila za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading