ŠOKANTNO OTKRIĆE POSLE TOLIKO GODINA: Karadžićeva ćerka potvrdila da su familija sa Biljanom Srbljanović: IZVINI RADOVANE, VREME JE DA SE NEKE STVARI KAŽU!

Autor:

Vesti

15.02.2022

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dramska književnica i profesorka FDU Biljana Srbljanović, koja tvrdi da je u Srebrenici počinjen genocid, u rodbinskim je vezama s Radovanom Karadžićem, nekadašnjim predsednikom Republike Srpske, koji je u Hagu osuđen, između ostalog, zbog genocida u Srebrenici 1995.

ŠOKANTNO OTKRIĆE POSLE TOLIKO GODINA: Karadžićeva ćerka potvrdila da su familija sa Biljanom Srbljanović: IZVINI RADOVANE, VREME JE DA SE NEKE STVARI KAŽU!

Foto: www.profimedia.rs/Tanjug/ST

Da su Srbljanovići i Karadžići familija, pre dva dana je komentarisala i Sonja Karadžić Jovićević, potpredsednica NSRS i Radovanova ćerka.

- Evo, da svima odgovorim: Da. Rod mi je ta Biljana Srbljanović, preko naših očeva. Ona tamo njena druga familija odvojila joj je oca od svih njegovih. Pred smrt je silno žalio zbog toga. I da. Te tamo su zvali Kučkići. Izvini, Radovane, ali vreme je da se neke stvari konačno kažu - napisala je Karadžićeva na Tviteru.

Srbljanovićeva je jednom prilikom, na pitanje kako se nosi s korenima, odnosno činjenicom da joj je Karadžić rod, odgovorila: "Moj otac je rođak raznih Karadžića i smatram da se krvlju prenose virusi i ništa drugo." Kada je pak Karadžić osuđen na 40 godina zatvora u Hagu (provostepena presuda), poznata dramska književnica je poručila: "To je u redu."

- Najkraće, mislim da je kazna u redu. To nije maksimalna kazna koju haški sud ima. Maksimalna je doživotna, kako su neki i očekivali s obzirom na najteže zločine za koje mu se sudilo. Ali je 40 godina, prema našem zakonu, maksimalna kazna - rekla je pre nekoliko godina Srbljanovićeva, kao i da smatra da je lideru bosanskih Srba suđeno ovde da bi dobio istu toliku kaznu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Hrvoje

15.02.2022 08:04

Baš je jako bitno šta Srbljanovićka ima da kaže.Čiste budalaštine.

Odgovori 45 2