LAŽNI EKOLOZI OSTAVLJAJU BEZ TEKSTA! Novakovićeva zagovara sulude predloge - SRBI TREBA DA ŽIVE KAO ABORIDŽINI!

Autor: Republika

Vesti

14.02.2022

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekološka aktivistkinja Bojana Novaković iznela je viziju Srbije koja se ukratko sažima u stavu da treba da živimo kao Aboridžini.

LAŽNI EKOLOZI OSTAVLJAJU BEZ TEKSTA! Novakovićeva zagovara sulude predloge - SRBI TREBA DA ŽIVE KAO ABORIDŽINI!

Foto: printscreen

Bojana Novaković i Biljana Srbljanović

Reagujući na kritike koje je spisateljica Biljana Srbljanović iznela na račun Sava Manojlovića u narodu poznatijeg kao Sava Paćoti, Novakovićeva je ukratko iznela i suštinu programa za koji se zalažu ona i njeni istomišljenici iz ekološkog bloka.

Srbljanovićeva je iznela kritiku na račun fotografije koju su sledbenici pokreta "Kreni promeni" masovno šerovali na internetu, a na kojoj se vidi njihov guru Savo Manojlović kako u šatoru kidiše na pečeno prase.

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

 

- Kad neka osoba uzme zaklano mladunče životinje, pa natakne na štap i peče na vatri da bi ga, u šatoru na parkingu, ispečenog ždrao, nije da je prvo što mi padne na pamet baš ekologija. Šta znam, mora da je do mene - napisala je Srbljanovićeva.

Reagujući baš na ove reči, Novakovićeva je u jednom tvitu iznela celu politiku lažnih ekologa, a koja se svodi na to da bi Srbi trebalo da se ugledaju na Aboridžine.

- Biljo obrati se Aboridžinima iz Australije i domorodcima Amerike koji preko 40 hiljada godina održavaju civilizacije time što ne učestvuju u industrijalizaciji poljoprivrede, kao i naši preci. Neo-liberalci kao ti podržavaju razvoj kapitalističkih principa koji su uzrok klimatske krize - navela je Novakovićeva politički manifest ekološkog pokreta koji vodi Manojlović.

Podsetimo, na Manojlovićev krkanluk u šatoru reagovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić ironično poručivši:

-  Ali vidim da im nije dosadno, da ima jagnjetine, bureka, svega, tako da lepo im je. Ako treba da im pošaljem čaj, kafu, uvek ću to da uradim, nije problem - rekao je Vučić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Aleks

15.02.2022 10:13

Kakvi ekolozi? Lažni ekolozi. Ubice prasica i ptica.

Odgovori 20 2