JOVANOVIĆ O SKANDALOZNOJ IZJAVI MARKOVIĆA ZA ROME: Politička borba ne mora da bude valjanje po blatu

Autor:

Vesti

08.02.2022

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reakcija na izjavu Gorana Markovića, kojom je vređao meštane Marinkove Bare.

JOVANOVIĆ O SKANDALOZNOJ IZJAVI MARKOVIĆA ZA ROME: Politička borba ne mora da bude valjanje po blatu

Foto: printscreen/N1

- Izjave i politički motivisana prepucavanja reditelja Gorana Markovića na reakciju romske zajednice na sasvim sigurno skandaloznu izjavu pomenutog ( ne mogu da kažem gospodina) kojom kaže da neko „ruglo“ je adekvatnije da bude u Marinkovoj Bari, aludirajući na celu jednu nacionalnu zajednicu.

Onu, koja živi šest puta siromašnije od najsiromašnijih, one u kojoj je životni vek takav da samo jedan od 100 Roma doživi šezdesetu godinu života.

Do sada nisam reagovao ni kao čovek niti kao funkcioner, jer nisam hteo da dam na značaju pojedincima u borbi za pridobijanje glasova desno orjentisanih profašističkih grupacija. Sa druge strane politička borba ne mora nužno da bude valjanje po blatu, koje je reklo bi se ambijent u kom se Marković i njegovi drugari jako dobro osećaju.

Republika

Foto: Twitter.com/printscreen

Goran Marković

Kada neko ko ima ambiciju da bude kandidat za gradonačelnika jedne evropske prestonice (Beograda), a reakcija na rasističku izjavu mu je smešak, onda je to vrlo zabrinjavajuće. U devetoj deceniji životne dobi gospodin Janković sigurno ima puno životnog i političkog iskustva, te reakcija jeste i iskrena i sa namerom, što je takođe strašno. A ono što gospodin Janković sasvim sigurno nema je bilo šta aristokratsko niti u ponašanju niti bilo čemu drugom, a kako kažu Pajtić i Đilas.

Verujem da gospodin Dragan Đilas sebe doživljava aristokratom, ceneći da je finansijska moć isključivi sinonim za aristokratiju. Politički metuzalem Dragan Đilas je uništavao Beograd i državu duže od 20 godina, to su građani rekli dajući ogromnu podršku nekom drugom. Da li će rušenje izgrađenog u vidu političkog programa Jankovića, Đilasa, Jeremića, Marinike i ostalih građani podržati pokazaće 3. april - saopštenje državnog sekretara Ninoslava Jovanovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:


 
 

Komentari (1)

Loading
On

08.02.2022 19:56

Ko je taj?