VUČIĆ SA PREDSEDNIKOM EVROPSKOG SAVETA: Slede važni razgovori dva najviša zvaničnika EU i Srbije

Autor:

Vesti

07.02.2022

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel imaće sutra telefonom razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potvrđeno je Tanjugu u Briselu.

VUČIĆ SA PREDSEDNIKOM EVROPSKOG SAVETA: Slede važni razgovori dva najviša zvaničnika EU i Srbije

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Do razgovora da najviša zvaničnika EU i Srbije dolazi dve nedelje nakon sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU i razgovora koje je premijerka Ana Brnabić imala sa predsednikom Šarlom Mišelom u Briselu.

U diplomatskim izvorima u Briselu navode da bi ovaj razgovor trebalo da posluži kao razmena mišljenja dva predsednika o napretku Srbije na putu evrointegracija, odnosima EU i Srbije, ali i o opštoj bezbednosnoj i energetskoj situaciji u regionu i jugoistočnoj Evropi.

Republika

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Aleksandar Vučić

 

Srbija je na sastanku Saveta za stablizaciju i pridruživanje sa EU pohvaljena zbog napretka u usklađivanju svoje spoljne politike sa zajedničkom evropskom spoljnom i bezbednosnom politikom, kao i zbog napretka u reformama u oblasti vladavine prava.

Uoči razgovora Mišela i Vučića šef diplomatije EU Žozep Borelj je u SAD razgovarao sa američkim zvaničnicima o jačanju energetske sigurnosti kako u EU, tako i u Ukrajini i na Zapadnom Balkanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Sanja

07.02.2022 20:11

Telefonski razgovor zvaničnika evropskog saveta i predsednika Srbije je od velike važnosti za energetsku stabilnost nase zemlje.