IZ SAD STIGLA KRUCIJALNA PORUKA U PRAVI ČAS! Sve se menja iz korena, iz Bele kuće stižu pozitivni signali!

Autor:

Vesti

07.02.2022

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pismo 16 američkih kongresmena predsedniku SAD Džozefu Bajdenu stiglo je u pravi čas, ocenjuje u razgovoru za Srpski telegraf narodni poslanik i osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković.

IZ SAD STIGLA KRUCIJALNA PORUKA U PRAVI ČAS! Sve se menja iz korena, iz Bele kuće stižu pozitivni signali!

Foto: Ilustracija Republika.rs, ST/Nebojša Mandić, Pixabay, Wikipedia/MattWade

Kako kaže, to pismo je poruka administraciji SAD da bi trebalo da nastavi s podsticanjem investicija i balansiranom politikom i pozicijom prema dijalogu Beograda i Prištine, uz jednak tretman Srba i Albanaca.

Kakva je ovog trenutka pozicija Srbije u Vašingtonu?

- Ta pozicija se drastično promenila u proteklih nekoliko godina i to najviše zahvaljujući predsedniku Vučiću i njegovom diplomatskom pristupu, koji je dao odlične rezultate. Ti rezultati su najznačajniji na polju investicija američkih kompanija, podršci SAD inicijativi "Otvoreni Balkan", koja je izvorno Vučićeva ideja, gde su oni prepoznali da samo kroz ekonomsku saradnju mogu da se reše politički problemi i obezbedi stabilnost u regionu.

Vučić je garant prosperiteta

Šta mislite o izborima, pojačanim pritiscima na našu zemlju?

- SNS je sa predsednikom Vučićem na čelu jasno pokazao da u Srbiji bavljenje politikom može da daje ozbiljne rezultate u korist države i građana. Za razliku od perioda 2000-2012, kada su državom upravljali tajkunski interesi stranih država. Vučić je garant da će Srbija nastaviti da vodi samostalnu politiku, da će štititi vitalne nacionalne interese, otvarati fabrike, nova radna mesta.

Republika

Foto: Tanjug/D. GOLL

 

Kako procenjujete šanse ljudi našeg porekla koji će se kandidovati na takozvanim midterm izborima u novembru pošto se najmanje troje kandiduje za važna mesta u Kongresu (Senatu) ili za zamenika guvernera?

- Radi se o ljudima koji imaju ogroman ugled u svojim zajednicama i impresivne karijere, tako da imaju velike šanse da pobede. I Ković u Nju Džersiju za mesto u Kongresu, Brnović za poziciju senatora u državi Arizona, koja je jedna od ključnih kada su u pitanju predsednički izbori. Brnović bi u Senatu mogao da ima vrlo jak uticaj na dalji razvoj i snaženje odnosa između dve zemlje.

Kako se naša dijaspora nosi s udruživanjem dijaspora Albanaca, Bošnjaka, pa i Crnogoraca koje lobiraju protiv Srbije?

- Naša dijaspora je mnogo aktivnija u poslednjih nekoliko godina. Sigurno je da je za njih bilo ohrabrujuće i to što Srbija sa predsednikom Vučićem na čelu ima jasnu spoljnopolitičku doktrinu i strategiju. Albanska, bošnjačka i hrvatska dijaspora aktivno pokušavaju da održe negativan narativ u javnom mnjenju SAD o Srbiji i srpskom narodu. Međutim, vidljivo je da uz veliku aktivnost naše države i predsednika njihovi rezultati nisu ni približni onima koji su imali u periodu od 1990. do 2012. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Ilija

07.02.2022 14:07

Daj Bože da pravda pobedi a ne sila!