ŠEF MU TAJKUN MEĐU POLITIČARIMA, ON MEĐU VOJNIM LICIMA! Ponoš kupio na Vračaru nekretninu vrednu 215.415 evra! DO NJE DOŠAO FIKTIVNIM UGOVOROM!

Autor:

Vesti

02.02.2022

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sličan se sličnom raduje, deviza je koja do srži opisuje odnose lidera SSP Dragana Đilasa i njegovog predsedničkog kandidata generala Zdravka Ponoša.

ŠEF MU TAJKUN MEĐU POLITIČARIMA, ON MEĐU VOJNIM LICIMA! Ponoš kupio na Vračaru nekretninu vrednu 215.415 evra! DO NJE DOŠAO FIKTIVNIM UGOVOROM!

Foto: Printscreen

Jer dok je jedan tajkun među političarima, drugi je tajkun među vojnim licima, za šta je najbolji dokaz taj što je nekadašnji načelnik Generalštaba suinvestitor u zidanju nekretnina, i to ni manje ni više nego u elitnom delu prestonice, na Vračaru.

Objektiv je ekskluzivno došao u posed ugovora koji potvrđuje da je Zdravko Ponoš na stan u Ulici Černiševskog, navodno pre šest godina, potrošio sumu koju prosečan građanin Srbije ne može zaraditi za života. Prema podacima koji se mogu videti, Đilasov predsednički kandidat izdvojio je vrtoglavih 215.415 evra!

MUTNE RADNJE

U želji da sakrije poreklo novca, kao kupac stana označena je Ponoševa supruga Zdenka. No, to je tek početak sumnjivih radnji koje se vezuju za ovu transakciju.

Prva među njima svakako je cena. Ugovor je tako sklopljen za kupovinu stana od 108 kvadrata po ceni od 167.415 evra. Cena kvadratnog metra iz te računice iznosi 1.550 evra, što je nerealno jeftino za taj deo grada i konkretnu ulicu, u kojoj se kvadrat kreće od 2.700 evra pa naviše.

Uz ovaj stan, Ponoševi su kupili i četiri garažna mesta površine od po 10 kvadratnih metara, za šta su iskeširali još 48.000 evra, što u ukupnoj sumi daje spomenutih 215.415 evra. Sve ovo dokaz je da Ponoš nije bio običan kupac, jer koji stanar još dobija četiri garažna mesta uz samo jedan kupljeni stan, i to daleko ispod tržišne vrednosti.

Jedino logično objašnjenje, koje se poklapa sa informacijama do kojih je Objektiv došao, jeste da je suinvestirao u izgradnju zgrade u pomenutoj ulici, pa je po njenom završetku uzeo sebi jedan od stanova. Potom je fiktivnim ugovorom koji je potpisala njegova supruga kao kupac prikazao nerealno nisku cenu za stan u tom delu Beograda, s ciljem da izbegne plaćanje pune cene poreza za ovu nekretninu.

Ono što je zanimljivo je da na interfonu na zgradi u ulici Černiševskog jedino nema prezimena Ponoš, dok to nije slučaj sa svim ostalim stanovima kojima se vlasnici ne kriju. Umesto prezimena stoji samo "stan 6".

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Rade

03.02.2022 06:40

Ponoš je vojsku sveo na dobrovoljno vatrogasno društvo, isekao rakete i istopio tenkove!

TADEJ

03.02.2022 07:38

Ponoš je isti kao i njegov sef Đilas!

Miro Đ

03.02.2022 07:56

I takav čovek želi da bude na čelu Srbije. Od toga nema ništa, jer građani neće da glasaju za one koji podkradaju državu.

Maja

03.02.2022 08:25

Šef ga naučio kako se krade.