DA OBUSTAVIMO PREGOVORE ILI SMENIMO RUKOVODSTVO: Član GO DS reagovao što je SSP samostalno predložio Ponoša kao predsedničkog kandidata

Autor:

Vesti

24.01.2022

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Član Glavnog odbora Demokratske stranke (GO DS) Aleksandar Dikić ocenio je da je "metodologijom svršenog čina stranka koja - iz nepoznatih razloga - pretenduje da bude predvodnik opozicije predložila Zdravka Ponoša za predsedničkog kandidata".

DA OBUSTAVIMO PREGOVORE ILI SMENIMO RUKOVODSTVO: Član GO DS reagovao što je SSP samostalno predložio Ponoša kao predsedničkog kandidata

Foto: Printscreen

- Bez prethodnog dogovora, bez jasnih meritornih parametara, bez serije sastanaka na široj osnovi koalicionih partnera, istrčavanje sa ovakvim predlogom samo je još jedan dokaz da sukobi unutar opozicije još uvek nisu prevaziđeni i da oni nisu samo posledica netrpeljivosti i bolesnih ambicija. Problemi su mnogo dublji - naveo je Dikić u autorskom tekstu za list Danas.

On je pitao „gde je u svemu tome DS koja je uvek bila vezivno tkivo srpske opozicije“ i naveo: "komatozna, skrajnuta, ponižena".

Prema njegovim rečima, "dve su opcije".

- Prva je - zbog nepoštovanja pravila elementarne pristojnosti i zbog neodgovornih poruka koje se šalju opozicionoj javnosti DS obustavlja pregovore o zajedničkom nastupu na sledećim gradskim i parlamentarnim izborima - napisao je Dikić.

Druga je, naveo je, "GO DS uskraćuje poverenje stranačkom rukovodstvu, ako isto na sednici GO predloži glasanje o podršci kandidaturi Zdravku Ponošu".

- Takav iznuđeni potez onih koji su se u naše ime, a bez našeg znanja, dogovarali o prostiranju crvenog tepiha za čoveka koji napušta vrh jedne stranke, da bi ga kandidovala druga, dok treća glumi Marka Đurića sa šakama spremnim za aplauz ili aklamativno izglasavanje tuđih odluka, jeste brutalno spuštanje najvišeg partijskog organa ispod granica dostojanstva, što je za mene apsolutno neprihvatljivo - istakao je Dikić.

Komentari (2)

Loading
Bepa

25.01.2022 11:17

У опозицији нема демократије.