Spasić: Podsmevanje atentatu na predsednika predstavlja pasivno učeše u ubistvu

Autor:

Vesti

24.01.2022

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost osuđuje podsmevanje neodgovornih političara i javnih ličnosti u Srbiji atentatu na predsednika Republike Srbije, što predstavlja pasivno učešće u ubistvu predsednika Republike.

Spasić: Podsmevanje atentatu na predsednika predstavlja pasivno učeše u ubistvu

Foto: printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta, za medije navodi da je jako opasno to što mnogi neodgovorni pojedinci, koji su prepoznatljivi u javnosti, na podrugljiv način komentarišu zvanične informacije o pripremi surovog atentata na predsednika Republike Srbije, što predstavlja njihovo pasivno učešće u ubistvu predsednika.

- Ako MUP i BIA, preko EUROPOL-a, dobiju zvanične bezbednosne informacije o pripremi surovog atentata na predsednika Vučića od strane mafije, to je signal za naciju da svi zajedno moramo iz dnevnog politikanstva da pređemo u odbranu naše države. Suprotno tome, razni đilasi, jeremići, ponoši, boškići, bećkovićke, N-ovi i njima slični, od ove vesti prave šegu i na taj način nedvosmisleno opravdavaju surovi atentat na predsednika Republike, što predstavlja pasivno učešće u pripremi atentata - dodaje Spasić.

On je osudio podsmevanje vestima o pripremi ubistva bilo koga, pa i predsednika Republike i zaključio je da su ministar Aleksandar Vulin i direktor BIA Bratislav Gašić pokazali najviši nivo profesionalizma i bezbednosne gotovosti i pozvao je sve bezbednosne strukture da ne ne dozvole atentat na predsednika, najpre zbog njega samog i zbog njegove porodice, ali i zbog Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Zora

24.01.2022 09:56

Niko nije znao koliko je pokušaja atentata bilo na Jospia Broza. Posle njegove smrti se nagadjalo.

Odgovori 15 0
Duksi

24.01.2022 11:46

@Zora - A ovi se reklamiraju.

Odgovori 12 0
Saša

24.01.2022 21:39

Oklevanje je najgore. Zašto se okleva sa delovanjem? Zašto se niko ne hapsi?

Pravda

28.01.2022 06:51

Zasto uvek pred izbore