VUČIĆ POTVRDIO: EPS dobija novog čelnika, za nekoliko dana stiže direktor!

Autor:

Vesti

12.01.2022

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić kaže da će za nekoliko dana doći novi čovek na čelo EPS-a i dodaje da je ono što se preksinoć što se dogodilo za nas bilo najteže.

VUČIĆ POTVRDIO: EPS dobija novog čelnika, za nekoliko dana stiže direktor!

Foto: RTS/printscreen

- Ljudi u Srbiji su videli pred Novu godinu kada sam govorio o teškoj energetskoj situaciji, a svi u Evropi su ćutali. Ja sam znao da će nam biti potrebno više novca i Srbija je za to spremna.

Kaže da je cena električne energije u Nemačkoj u ovoj godini porasla više nego ikada, da megavat sat košta 150 evra.

- Troškovi prosečnog domaćinstva porasli su 74 odsto. Nemačka vlada gleda kako će da izađe na kraj sa time. Danas je u Srbiji proizvedeno 108.000 megavat sati, od toga 61.000 termoelektrane, 41.000 hidroelektrane.

Kaže da je potrošnja radnim danima ogromna, a uvoz je 13,5 odsto.

- To je, ne računajući Bugarsku i Mađarsku, koje imaju nuklearke, ubedljivo najmanje u regionu. Evo šta se dogodilo, Hrvatska drastično povećava cene energenata, BiH je već povećala.

Republika

Foto: printscreen/RTS

 

Kako je naveo, mnogo novca je potrošeno zato što je cena električne energije porasla.

- Mi to plaćamo dobro, plaća Vlada jer imamo dobru finansijsku situaciju. Vlada, po pitanju zaduživanja stoji perfektno. Srbija je bolja od svih.

- Poslednja havarija u EPS-u je najteža. Mi bismo uvozili struju i ovako i onako. Danas je G2 u Kostolcu iskočio, biće u četvrtak ponovo u sistemu. Ja to pratim svakodnevno. To su stvari koje se uvek dešavaju. U Francuskoj iskoči 14 nuklearki. Ima tu i naše greške, nedovoljna ulaganja, iako je novac postojao. Mora da se češće čisti granje, da se ulaže u nove bandere. To smo sve mogli bolje da uradimo. Neko bi rekao da se tragedija dogodila u Srbiji, a ja ovo posmatram kao tragediju unutar vlasti jer smo mogli mnogo bolje. Grčić verovatno smatra ministarku Mihajlović krivcem za svoj odlazak, ona smatra njega krivim... Što se tiče optužbi o bilo kojim navodima opozicije, nadležni organi su preduzeli istragu protiv koga je potrebno. A što se tiče političkog odgovora, uvek smo mogli više da razgovaramo sa građanima i za to ih krivim. Mislim da je mnogo bolje kada razgovaraju otvoreno pa će građani da odluče - rekao je predsednik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (4)

Loading
Zeljko

12.01.2022 22:15

Ovo je dobra vest za Srbiju i treba pored novog direktora još novih snaga da dođe u EPS.

Tanja

13.01.2022 04:10

Što se tiče optužbi o bilo kojim navodima opozicije, nadležni organi su preduzeli istragu protiv koga je potrebno. Kada se utvrdi odgovornost krivci će snositi sankcije, tu nema nikakve dileme.

Slavko

13.01.2022 07:28

@Tanja - Nikakvih vesti o tome. Državna tajna?

Slavko

13.01.2022 07:39

Odakle stiže "stručnjak"? Ko ga dovodi?