100 EVRA OD DRŽAVE ZA VERIDBU! Ministar Mali govorio o pomoći države, pa otkrio ZANIMLJIV DETALJ

Autor: Republika

Vesti

11.01.2022

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svetlu priče o pomoći države mladima i isplati 100 evra, počev od 1. februara, ministar finansija Siniša Mali izneo je jedan, može se reći, neobičan detalj.

100 EVRA OD DRŽAVE ZA VERIDBU! Ministar Mali govorio o pomoći države, pa otkrio ZANIMLJIV DETALJ

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ, Pixabay

Tanjug/S. AĆIMOVIĆ, Pixabay

Govoreći kako je odluka države da novčano pomogne svima koji imaju između 16 i 29 godina, zapravo davanje doze optimizma, ministar je pomenuo i jedan komentar koji je dobio .

- Uključili smo i mlade, jer želimo da pokažemo koliko o njima brinemo, koliko su važni i da i na njih prebacimo dozu optimizma. Reakcije građana veoma su pozitivne, a komentari mladih su sjajni. Na mom instagram profilu dajemo odgovore na pitanja povodom isplate nove pomoći od 100 evra. Tu smo imali sjajne komentare, gde je jedan momak rekao da će taj novac iskoristiti da zaprosi devojku - rekao je Mali.

Kako je dodao, to je apsolutno ekonomska mera, jer će se novac potrošiti u Srbiji, a mi ćemo deo dobiti nazad kroz naplatu PDV-a.

- Koliko su mere pomoći opravdane pokazano je i prošle i 2020. godine. Dakle, dali smo ogromnu podršku građanima, a kada pogledate rezultat, po fleš proceni, prošle godine imamo rast od 7,5 odsto. Uz rezultat iz 2020. godine, za dve godine stopa rasta je 6,5 odsto, što znači da imamo najbolji rezultat u Evropi. Samo Irska je ispred nas, ali ona je zbog specifične ekonomije neuporediva - naveo je Mali.

Prijava za 100 evra počinje u subotu 15. januara i završava se 30. januara. Novac će biti isplaćen 1, 2. i 3. februara.

Za pomoć mogu da se prijave svi oni koji imaju navršenih od 16 godina do navršenih 29 godina.

- Proces prijavljivanja je jednostavan. Na portalu Uprave za trezor treba da unesete u prijvi broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne, rekao je Mali.

(Republika/Blic)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading